Nu ook visum voor korte tijd voor Oman

Landen 28 jul 2018
Nu ook visum voor korte tijd voor Oman

Toen Oman enkele maanden geleden het elektronische visum introduceerde, was er veel commentaar op de enorme stijging in kosten. Het visum voor korte termijn kwam te vervallen en de prijs werd verviervoudigd: van 5 rial naar 20 rial. In euro’s was dat een stijging van ongeveer 11 naar ongeveer 45 euro. Hiermee werden de toeristen die een rondreis van pakweg een week naar Oman wilden reizen ineens geconfronteerd met aanzienlijk hogere visumkosten dan voorheen. Erger nog was deze kostenstijging voor mensen die vanuit Dubai of een ander emiraat een dagtrip wilden maken naar Oman. Als je met je gezin een dagje Oman wilde doen was je geen 45 maar ineens 180 euro aan visumkosten kwijt. Dat is nogal wat voor een dagtripje. Op de diverse Dubai-groepen op Facebook was dan ook veel te doen omtrent deze buitenproportionele verhoging.

Maar dan was er deze week ineens goed nieuws: naast het 30-daagse Oman visum van 20 rial heeft Oman per decreet een 10-daags visum ingevoerd dat 5 rial kost. Wie goed opgelet heeft die ziet dat men dus feitelijk weer teruggaat naar de oude situatie. Omdat men kennelijk niet graag de hand in eigen boezem steekt en toegeeft dat ze bij de introductie van het e-visum voor Oman een fout gemaakt hebben, wordt het ‘nieuwe’ 10-daagse visum ingevoerd om de groei in het toerisme verder te stimuleren.

Wat de werkelijke reden ook is, voor een grote groep mensen is hun trip naar Oman voortaan ongeveer 34 euro per persoon voordeliger!

← De mooiste onontdekte plekken van Griekenland ESTA voor Verenigde Staten wordt gemiddeld 1,8 keer gebruikt →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam