Visumregels Oman aangepast

Landen 23 feb 2018
Visumregels Oman aangepast

Naar Oman reizen zonder een visum en ter plaatse een ‘visa on arrival’ kopen is vanaf 21 maart 2018 niet meer mogelijk. Wie vanaf dat moment deze prachtige golfstaat binnen wil die zal vooraf een elektronisch visum aan moeten vragen. Als houder van een Nederlands paspoort kun je je aanmelden voor een zogenaamd ‘unsponsored visa’. Dat is een e-visum waarbij je geen lokaal persoon of bedrijf nodig hebt om borg voor je te staan.

Je e-visum voor Oman vraag je aan via https://evisa.rop.gov.om/. Daar moet je een loginnaam en wachtwoord aanmaken om je visumaanvraag af te ronden en de betaling voor het visum te kunnen doen.

De overheid van Oman introduceerde het e-visum al vorig jaar april naast de normale ‘visa on arrival’ die je bij aankomst aan de grens of op de luchthaven kon kopen. Toen werd ook het maximumverblijf opgeschroefd van tien naar dertig dagen. Ook de prijs ging flink omhoog: van OMR 5 naar OMR 20, wat een verviervoudiging is. In euro’s is dat van bijna 11 euro naar ongeveer 43 euro.

De vraag is ook wat dit betekent voor het toerisme van Oman. De golfstaat krijgt redelijk wat dagtoeristen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. Locals en expats uit Dubai en Abu Dhabi gaan graag een dagje of weekendje naar Oman en ook toeristen die een vakantie in Dubai of Abu Dhabi vieren gaan graag een dagje kijken in Oman. De vraag is of de het vooraf online aan moeten vragen van een e-visum voor Oman in combinatie met de hoge prijs geen negatief effect gaat hebben op de stroom met toeristen naar Oman.

← ESTA voor Verenigde Staten wordt gemiddeld 1,8 keer gebruikt Gratis toegang tot attracties en bezienswaardigheden in Slovenië met tolvignet →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam