Nieuwe paspoortregels voor Turkije

Nieuwe paspoortregels voor Turkije

Met ingang van 1 januari gelden er nieuwe paspoortregels voor Turkije. Bezoekers aan Turkije moeten voortaan ene paspoort of identiteitskaart hebben die na afloop van de visumperiode nog zestig dagen geldig is. Deze regels gelden zowel voor reizigers met een regulier visum als voor reizigers met een zogenaamd e-visum.

Omdat een e-visum voor Turkije een geldigheid heeft van 180 dagen, betekent dit in de praktijk dat je paspoort nog minstens 240 dagen geldig moet zijn vanaf de ingangsdatum van het visum.

In tegenstelling tot eerdere berichten zou het reguliere visum ook na 1 november nog gewoon te koop zijn bij binnenkomst in Turkije. Dit meldt de officiële toeristische website van Turkije op deze pagina. Hoe lang dat nog is, is niet bekend. In de nabije toekomst zal het papieren visum alsnog afgeschaft worden.

← Dubai Tram 12 november open voor publiek Is Holiday.com 25 miljoen dollar waard? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Een reactie

  1. Bouke Rintsma
    10 november 2014 om 07:07

    Beetje belachelijk dat je paspoort minstens 240 dagen geldig moet zijn.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam