Is Holiday.com 25 miljoen dollar waard?

Is Holiday.com 25 miljoen dollar waard?

Domeinnamen zijn geld waard. Soms heel veel geld. Zo wordt vandaag het domein holiday.com geveild, waarbij men verwacht dat er een recordprijs betaald gaat worden.

De hoogste prijs die ooit voor een domeinnaam is betaald is 13 miljoen dollar. Dit werd in 2010 door Clover Holdings betaald voor het topdomein sex.com. Wie denkt dat hiermee de limiet bereikt is die moet het nieuws vandaag maar eens in de gaten houden. Het domein holiday.com gaat waarschijnlijk rond de 25 miljoen Amerikaanse dollars opleveren (bijna twintig miljoen euro). Het domein wordt verkocht omdat de huidige eigenaar naar eigen zeggen niet over de middelen beschikt om het domein optimaal commercieel te kunnen benutten.

Topdomein

Holiday.com is voor de Amerikaanse en internationale reisindustrie misschien wel het meest interessante domein wat er te bedenken valt. Breathe Luxury Worldwide, die de veiling organiseert, heeft het dan ook over de Heilige Graal van de Reisindustrie. Of het domein echt tientallen miljoenen waard is voor een nieuwe eigenaar moet nog bewezen worden.

Meedoen aan de veilig

Als je nu naar www.holiday.com gaat kun je je nog opgeven voor de veilig. De veilig start vanmiddag om 17:30 uur Londen tijd, dus om 18:30 uur in Nederland. Zorg wel dat je voldoende liquide middelen ter beschikking hebt als je mee wilt bieden. Het openingsbod begint bij $ 5.000.000,-. Dat is een bedrag dat niet iedereen in zijn oude sok heeft zitten.

← Nieuwe paspoortregels voor Turkije Gambia ebola vrij →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

2 reacties

  1. Marc en Michelle
    5 november 2014 om 12:15

    25 miljoen? Ze zijn niet goed bij


  2. Bouke Rintsma
    10 november 2014 om 07:08

    Heeft iemand een idee wat het domein uiteindelijk opgeleverd heeft?


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam