ESTA voor Verenigde Staten wordt gemiddeld 1,8 keer gebruikt

Landen, Onderzoek 18 mei 2018
ESTA voor Verenigde Staten wordt gemiddeld 1,8 keer gebruikt

Het ESTA voor de Verenigde Staten wordt gemiddeld 1,8 keer gebruikt door houders van een Nederlands paspoort. Dat blijkt uit onderzoek dat Vakantienieuws.nl hield onder ruim achthonderd bezoekers van diverse Amerika-sites. Het ESTA is een elektronische toelating om visumvrij naar Amerika te mogen reizen. Het is een aantal jaren geleden ingevoerd ter vervanging van de groene formulieren die je in het vliegtuig invulde voordat je landde in de VS. Deze I-94W Visa Waiver bood de Amerikaanse overheid te weinig controlemogelijkheden, omdat de immigratiedienst dan pas bij aankomst op de luchthaven de nodige controles uit kon voeren. Met het ESTA weet men op voorhand exact wie naar Amerika afreist.

Een ESTA heeft een geldigheid van twee jaar vanaf het moment dat de toestemming verleend wordt. Binnen die twee jaar mag je een onbeperkt aantal keer de VS binnen met een maximum van 30 dagen per keer. Andere voorwaarde is dat je wel hetzelfde paspoort moet hebben tijdens die twee jaar. Bij een nieuw paspoort moet je een nieuw ESTA aanvragen. Is je ESTA ongeldig? Start je ESTA aanvraag dan zo snel mogelijk.

Redelijk wat mensen gebruikt een ESTA meer dan 1 keer. Ongeveer de helft van de Amerika-gangers gebruikt de elektronische toelating eenmalig en de andere helft gebruikt hem minstens twee keer om de VS te bezoeken.

Dit zijn de resultaten van het door ons gehouden onderzoek:
50,2% gebruikt hetzelfde ESTA 1 keer
29,5% gebruikt hetzelfde ESTA 2 keer
13,3% gebruikt hetzelfde ESTA 3 keer
6,8% gebruikt hetzelfde ESTA meer dan 3 keer

Opvallend: 0,2% van de mensen die wel een goedkeuring op hun ESTA-aanvraag hebben, reist vanwege uiteenlopende redenen uiteindelijk toch niet af naar de Verenigde Staten.

← Nu ook visum voor korte tijd voor Oman Vakantieganger regelt Turkije visum steeds vroeger →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam