Voorlopig visumvrij naar Sri Lanka

Landen 01 aug 2019
Voorlopig visumvrij naar Sri Lanka

De aanslagen die afgelopen Pasen in Sri Lanka plaatsvonden hebben een negatief effect op het toerisme richting dit Aziatische land. Direct na de aanslagen vonden er volop annuleringen plaats en op dit moment blijft het aantal boekingen achter op voorgaande jaren. Voor het relatief arme land is dit desastreus, omdat het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. Redelijk wat mensen zijn afhankelijk van het geld dat de toeristenstroom in het laatje brengt. Om het toerisme te stimuleren heeft Sri Lanka tijdelijk de visumplicht voor houders van Nederlandse paspoorten en uit 47 andere landen afgeschaft. Men hoopt dat deze maatregel bij zal dragen in een toename in het aantal vakantiegangers dat voor Sri Lanka kiest als vakantiebestemming.

Het vervallen van de visumplicht is per 1 augustus ingegaan en geldt waarschijnlijk voor een periode van 6 maanden. Dat is tot en met 31 januari 2020. Of de vrijstelling daarna verlengd wordt zal vooral afhankelijk zijn van het effect dat deze geste oplevert.

Goed om te weten is dat het negatief reisadvies voor Sri Lanka opgeheven is. Er is geen reëele dreiging op nieuwe aanslagen.

← Corendon gaat naar Kaapverdië vliegen Paspoortloos naar Canada reizen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam