Mooistedorpjes.nl introduceert sterrensysteem

Overig 05 mrt 2024
Mooistedorpjes.nl introduceert sterrensysteem

Herken je dit: je wordt door een blog, een reisgids of een post op social media getipt om een bepaalde plaats of bezienswaardigheid te bezoeken. Je stapt vervolgens in de auto en rijdt anderhalf uur om naar die bijzondere plek te rijden. Ter plaatse kom je tot de conclusie dat het best wel een mooie plaats is, maar dat het niet de moeite waard is om er twee keer anderhalf uur voor in de auto te zitten. Op deze manier draait menig vakantiedag toch een beetje uit op een teleurstelling. Dit is jammer voor de toeristen in kwestie en zeker niet de bedoeling van degene die verantwoordelijk is voor de publicatie.

De website mooistedorpjes.nl, die in de loop der jaren uitgegroeid is tot dé Nederlandstalige gids voor pittoreske en interessante dorpen over heel de wereld, heeft daarom deze week een belangrijke update toegepast. Want hoe weet je welk dorp een echte must-visit is en welke dorpen alleen de moeite waard zijn als je enigszins in de buurt bent? Dat doen ze nu door een sterrensysteem toe te passen. Aan het aantal sterren kun je zien hoe interessant een dorp is.

Zo werkt het

Ieder dorp dat op mooistedorpjes.nl staat, verdient zijn plekje. Maar eerlijk is eerlijk, de dorpen op Zakynthos zijn over het algemeen minder interessant dan dorpen in een Italiaanse regio zoals Puglia. Hoe kun je ervoor zorgen dat een dorpje dan toch de juiste kwalificatie krijgt? De makers van de website hebben daar een sterrensysteem voor bedacht. De schrijvers, die gezamenlijk inmiddels meer dan 100 verschillende landen bezocht hebben, beoordelen alle dorpen die zij voor de website beschreven en gefotografeerd hebben.

Een dorp op mooistedorpjes.nl krijgt één, twee of drie sterren. Nul sterren bestaat niet, want dan verdient het dorp geen plek tussen de mooiste dorpjes van een bestemming. Sterren worden als volgt aan de dorpen toegekend:

Als een dorp 3 sterren heeft gekregen, dan is dat een dorp of klein stadje waar je speciaal voor de auto instapt om er naartoe te rijden. Dit zijn de pareltjes onder de dorpen. Vaak staan deze plaatsen al als dusdanig bekend en zie je ze veel in blogs en reisgidsen vermeld worden.

Heeft een dorp 2 sterren gekregen? Dan is dit dorp een omweg waard of is het de moeite om deze mee te nemen als je een rondje op je vakantiebestemming aan het rijden bent. Dit dorp heeft iets speciaals, zoals een bijzondere bezienswaardigheid of een indrukwekkende uitzichten.

Een dorp met één ster is het bezoeken waard; het staat niet voor niets op mooistedorpjes.nl. De vraag is alleen of je voor dit dorp uren in de auto moet gaan zitten of er een dagplanning omheen moet bouwen. Ben je in de buurt, dan zou het jammer zijn om dit dorp niet te bezoeken.

Op mooistedorpjes.nl vind je meer uitleg over het sterrensysteem

Dit zijn de meest romantische steden van Nederland →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam