Swoodoo.com vergelijkt vliegtickets

Handige tips 09 nov 2009
Swoodoo.com vergelijkt vliegtickets

Op het gebied van het online boeken en vergelijken van vliegtickets is er een nieuwe speler actief op de Nederlandse markt. Swoodoo.com vergelijkt naar eigen zeggen de inclusiveprijzen van 700 luchtvaartmaatschappijen op ruim 100 vliegsites. Ook low cost airlines zoals Easyjet en Ryanair worden meegenomen in de zoekresultaten.

Zoekopdracht

Wie zegt alles te vergelijken vraagt uiteraard om een test, die we uiteraard uitgevoerd hebben. Mijn vrouw wil in mei graag een weekendje naar Milaan. De voorkeur gaat uit naar een heenreis op zaterdag 1 mei en terug op maandag 3 mei. Als je deze 2 data ingeeft op Swoodoo.com en aangeeft flexibel te zijn wat betreft data (+/- 2 dagen) dan krijg je 3 pagina’s met zoekresultaten waarbij geen enkele op de data is die je wilt vliegen. De flexibiliteit in data overruled de resultaten bij een zoekopdracht en dat is voor velen niet wenselijk. Wie daarna zonder de flexibiliteit zoekt komt erachter dat het ticket op de gewenste data 21 euro duurder is, de vluchten kosten je dan 84 euro in plaats van 63 euro bij Easyjet.

De handigheid waar de site zich op beroept vervalt hiermee dus eigenlijk voor een groot deel, want je hebt toch twee zoekopdrachten nodig om de goedkoopste optie op de favoriete vluchtdagen te vergelijken met de goedkoopste opties rond die data.

Cheaptickets

Concurrent Cheaptickets die al wat langer actief is op de Nederlandse markt gebruikt een andere insteek. Ongevraagd geeft deze site een nog goedkopere optie (€ 59,48), waarbij er echter niet vanuit Schiphol maar vanuit Brussel gevlogen wordt met Easyjet. Voor wie in Brabant woont zal dat niet zoveel uitmalen, maar wie in de kop van Noord-Holland woont zal toch echt liever vanuit Amsterdam vertrekken dan vanuit België. Als derde optie wordt hier pas het schema vanaf Schiphol weergegeven. Dus ook op deze site is het eventjes opletten geblazen.

Verschillende vergelijkingssites

Wie echt de voor hem of haar beste vliegtickets wil zoeken zal toch echt op meerdere manieren of via meerdere sites moeten blijven zoeken. De manier waarop een site zoekt en resultaten weergeeft is op basis van wat de ontwikkelaars en programmeurs voor de consument verzonnen hebben. Geen enkele site, ook Swoodoo.com niet, kan inschatten wanneer het omslagpunt is waarop het voor een consument interessanter is om vanaf een andere luchthaven, met een andere maatschappij of op een andere datum te vliegen.

← Zoek je vliegtuigstoel uit

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

9 reacties

 1. Fok Mi Heart
  11 november 2009 om 11:12

  Elke site roept maar dat ze alles aanbieden en de beste zijn. Deze is best aardig, maar vind hem traag, niet overzichtelijk en kan zeker beter.


 2. vliegtickets
  23 november 2009 om 12:41

  Ik vind het best raar dat iedereen het persbericht van Swoodoo zomaar plaats. Niemand heeft klaarblijkelijk gekeken of er ook maar een kleine kern van waarheid in zit.

  Swoodoo werkt gewoon NIET zoals belooft wordt. Ze doorzoeken nog niet eens 10 vliegticket aanbieders. Maar goed, het power search overzicht is wel een goede feature!

  Swoodoo probeert in feite van http://www.vliegticketstool wél doet. namelijk vliegtickets zoeken bij alle aanbieders…Ik denk dat Swoodoo te vergelijken valt met een http://www.chase.nl Het is idd handig maar de google of fluge… dat ZEKER NIET


 3. Vliegennaar.nl
  11 januari 2010 om 16:03

  Ook wij zijn Swoodoo nog niet echt als een toevoeging.

  Beroepshalve check ik regelmatig het aanbod op veel sites – met http://www.vliegennaar.nl doorzoeken wij actueel de aanbiedingen van 32 verschillende ticket aanbieders (van KLM en easyJet, tot seat only reststoelen van touroperators en concurrenten van Swoodoo zoals de Zweedse nieuwkomer Orbiville).

  Conclusie: Swoodoo is nu zeker nog niet de Nederlandse Kayak. Maar wie weet breiden ze het aanbod t.z.t. nog uit.


 4. Riet
  20 januari 2010 om 11:37

  Ik ken maar 1 écht onafhankelijke vliegtickets prijsvergelijker en dat is http://vliegen.idealo.nl – die proberen je in ieder geval niets dwangmatig te verkopen en vergelijken gewoon. Ik word een beetje moe van al die verwarrende websites.


 5. Fok Mi Heart
  20 januari 2010 om 12:32

  Riet mag hier best reclame voor haar tokootje komen maken, maar doe niet zo schijnheilig dat je onafhankelijk bent. Als je doorklikt naar een aanbieder zie je toch partner-ID’s die wijzen op het feit dat ook die site betaald krijgt voor traffic en/of boekingen.

  Als je betaald krijgt ben je niet onafhankelijk, want je bestaan wordt gefinancierd door de aanbieders op je site.


 6. Riet
  20 januari 2010 om 13:30

  Een website als Idealo verkrijgt zijn inkomsten alleen als de goedkoopste tickets worden gevonden en de klant beslist door te klikken naar de boekingssite. Ze verkopen geen vluchten van bepaalde maatschappijen, zoals veel vliegticket verkopers die bepaalde aanbiedingen voortrekken.

  Dat vind ik alsnog onafhankelijk.


 7. Fok Mi Heart
  20 januari 2010 om 14:21

  @ Riet

  Je verwart onafhankelijk met onpartijdig. De betreffende site is dan misschien wel onpartijdig, maar niet onafhankelijk. Dat ben je als je geen profijt hebt van het doorklikken.


 8. Orbiville
  20 mei 2010 om 23:42

  Leuke discussie over onafhankelijkheid en partijdigheid. Idealo, Swoodoo en anderen (zoals wij) verdienen natuurlijk het liefst aan het doorverwijzen van bezoekers. Maar dat hoeft niet altijd. Wij zijn een van de weinige websites die ook rechtstreeks naar Ryanair verwijzen zonder daar iets voor te krijgen. Tevens hebben we alle Nederlandse website aangeboden om opgenomen te worden, maar zeker de merken die er prat opgaan de goedkoopste vluchten aan te bieden, willen niet vergeleken worden. raar toch, kijk maar eens op: http://www.orbiville.nl/vliegtickets


 9. Joris Machielse
  2 juni 2010 om 12:15

  > Geen enkele site, ook Swoodoo.com niet, kan inschatten wanneer het omslagpunt is waarop het voor een consument interessanter is om vanaf een andere luchthaven, met een andere maatschappij of op een andere datum te vliegen.

  Dat is niet meer zo sinds een tijdje: met http://www.qfly.nl kun je namelijk gewoon meerdere vertrek-luchthavens (en bestemmingen) in één keer vergelijken, en bijvoorbeeld ook een hele maand tegelijk doorzoeken.

  Sterker nog: je hoeft bij Qfly niet eens een bestemming in te vullen (alleen eventueel maximumprijs 🙂


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam