Gambia ebola vrij

Gambia ebola vrij

Er is nog geen ebola in Gambia en als het aan de regering ligt blijft dit zo. Gambia doet er momenteel alles aan om te voorkomen dat de ziekte zich niet uitbreidt naar het land. Zo worden alle inkomende toeristen getemperatuurd en moet je bij binnenkomst je handen ontsmetten. Of dit laatste nu direct effect heeft weet ik niet maar kwaad kan het alles behalve. Het ontsmetten van de handen herhaald zich op meerdere plaatsen in het land. Zo moet je dit doen bij binnenkomst in bepaalde restaurants of hotels en is het verplicht tijdens sommige excursies bij het in en uitstappen van de bus.

De dreiging van ebola in Gambia heeft echter wel grote gevolgen voor het land. Gambia is namelijk net als de meeste landen in het westen van Afrika een derde wereld land met het verschil dat het toerisme de belangrijkste inkomensbron van het land is. Doordat veel toeristen zich momenteel laten afschrikken om een zomerzonvakantie naar Gambia te boeken dreigt het land in problemen te komen. Veel van de ondernemers in het land hebben niet een hele grote buffer en zullen een seizoen met verminderde inkomsten misschien niet overleven. Dit kan op de langere termijn grote gevolgen hebben voor de toch al grote werkloosheid in Gambia. Dit is vervelend, zeker omdat er helemaal geen ebola is in Gambia.

Het dichtstbijzijnde geval van ebola is op meer dan zevenhonderd kilometer van de hoofdstad Banjul geconstateerd. De ziekte is alleen overdraagbaar door direct contact tussen mensen en dan ook nog door middel van lichaamssappen. Niet op vakantie gaan naar Gambia omdat er zevenhonderd kilometer verderop ebola is geconstateerd, is hetzelfde als niet naar Luxemburg op vakantie gaan omdat er in Oostenrijk iets gebeurd is.

Het bijkomende voordeel voor de toerist die nu in Gambia wilt gaan overwinteren is dat er momenteel veel aanbiedingen te vinden zijn naar het land. De prijzen voor een reis naar Gambia zijn de afgelopen maand flink gedaald. Je kunt nu dus voor een minimaal bedrag genieten van dit prachtige en gastvrije land.

← Is Holiday.com 25 miljoen dollar waard? Financiële problemen voor Fly Brazil →

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Eckhardt
Jeroen Eckhardt

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven voor websites. Sinds die tijd heb ik al een groot aantal bestemmingen bezocht. Eerst voornamelijk virtueel maar nadat ik de kans kreeg dit fulltime te doen reis ik ook letterlijk naar verschillende bestemmingen over de wereld. Sinds 2011 deel ik fulltime mijn ervaringen en foto’s op het internet onder andere op vakantienieuws.nl.

5 reacties

 1. Marc en Michelle
  5 november 2014 om 12:16

  iedereen zou toch moeten snappen dat ebola niet zomaar aan komt waaien?


 2. Dhr. Elders
  5 november 2014 om 12:17

  Gelukkig maar. Ik vertrek volgende week naar Gambia en wil me geen zorgen hoeven maken op vakantie.


 3. C. de Groote
  5 november 2014 om 13:28

  Wat een duidelijk artikel. Ik zeg; “laten we boeken!”
  knappe gozer trouwens die Jeroen Eckhardt


 4. F Hopmans
  5 november 2014 om 16:01

  Wij gaan gewoon voor 4 weken in December als het niet goed gaat halen ze ons wel terug ben nergens bang voor .Heb zin in de zon ..


 5. Bouke Rintsma
  10 november 2014 om 07:07

  Erg jammer als mensen denken dat er ebola voor kan komen in Gambia. Typisch geval van ongenuanceerd denken en de angsten van anderen volgen.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam