Voortaan visumvrij naar Turkije op vakantie

Landen 20 feb 2020
Voortaan visumvrij naar Turkije op vakantie

Vandaag kwam er onverwacht nieuws uit Turkije: de visumplicht voor Nederlandse toeristen wordt afgeschaft en snel ook! Vanaf 2 maart 2020 heb je als Nederlandse toerist geen visum meer nodig om naar Turkije te reizen. Deze beslissing komt als een donderslag bij heldere hemel voor de visumbedrijven die een groot deel van hun omzet halen uit de vergoedingen die ze verdienen als tussenstation voor de Turkse visa. Bovenop de prijs van 35 Amerikaanse dollar per visum worden soms belachelijk hoge servicekosten berekend. Zo kwamen we via de zoekopdracht ‘turkije visum’ in google uit bij een adverteerder die maar liefst 79 dollar aan servicekosten vraagt. Als je weet hoe eenvoudig het is om dit via de officiële Turkse visumsite te regelen, die vraagt zich af waarom mensen hier toch nog intrapten. Er zijn overigens ook zat visumsites die bescheidener vergoedingen rekenen. Linksom of rechtsom, zij raken een groot deel van hun business kwijt door de afschaffing van de visumplicht.

De afschaffing is bedoeld voor houders van een paspoort uit Nederland, België, Oostenrijk, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Voor veel andere landen blijft de visumplicht intact.

Vanaf 2 maart kun je als Nederlandse toerist maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen visumvrij naar Turkije reizen. Wil je voor een langere periode naar Turkije, dan heb je wel een visum nodig.

← De Franse grenzen gaan stapsgewijs weer open Corendon gaat naar Kaapverdië vliegen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam