10 redenen om niet naar Thailand op vakantie te gaan

Zuurpruim 10 feb 2010
10 redenen om niet naar Thailand op vakantie te gaan

Zuurpruim heeft weer wat te zeuren. Dit keer over Spanje als vakantieland.

Als je de brochures en websites van touroperators mag geloven, is iedere vakantiebestemming prachtig. Een vriendelijke bevolking, wuivende palmen, een azuurblauwe zee en nog meer blabla. Maar de voorkant van de medaille heeft ook een achterkant. Daarom exclusief op Vakantienieuws.nl de 10 redenen om niet naar een bepaalde bestemming te gaan met vandaag de populaire bestemming in Azië: Thailand.

 1. In Thailand wordt het straatbeeld gedomineerd door oude dikke mannen die met jonge Thaise hoertjes hand en hand lopen.
 2. Thaise taxichauffeurs kunnen vrijwel geen Engels, niet kaartlezen en zijn meestal ongeschoold. Probeer dan maar eens duidelijk te maken waar je naar toe wilt. Je betaalt dus al snel te veel.
 3. Thailand is een politiek onstabiel land, staatsgrepen en binnenlandse onlusten zijn schering en inslag. Voor je het weet wordt de luchthaven bezet en kan je niet meer terugvliegen.
 4. Het verkeer in Thailand is chaotisch en levensgevaarlijk, alleen onder brommer- en motorfietsbestuurders vallen ruim 40 doden per dag. Een straat oversteken staat gelijk aan een zelfmoordpoging.
 5. De luchtkwaliteit in Bangkok is zo slecht dat er zelfs geen muggen zijn. Een dagje Bangkok staat gelijk aan een jaar lang zware shag roken.
 6. Als je tegen je vrienden of familie zegt dat je naar Thailand gaat, denken ze al snel dat je een sekstoerist of een pedofiel bent.
 7. Roodhemden en geelhemden zijn politieke partijen die elkaar met geweld bestrijden. Loop jij rustig met je rode polo op straat denken ze dat je een aanhanger van de verbannen ex-premier Thaksin bent.
 8. Op Majesteitsschennis staat een gevangenisstraf van 5 jaar per overtreding. Drie bankbiljetten met de afbeelding van de Koning doorscheuren betekent 15 jaar achter de tralies.
 9. In Thailand struikel je over de bedelaars. Moeders met baby’s, kleine kinderen, mensen zonder ledematen en blinde karaoke zangers verpesten je vakantiegevoel.
 10. In het Noorden en Noordoosten van Thailand eten ze apen, slangen, honden, ratten, kevers, kakkerlakken, maden en wormen. Eet smakelijk!

Deze top 10 is samengesteld uit vooroordelen, beoordelingen en eigen ervaringen. Het is een top 10 met een knipoog en niet bedoeld om een bestemming af te branden.

← Brussel Zuid Charleroi best bereikbare luchthaven van België? 10 redenen om niet naar Griekenland op vakantie te gaan →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

9 reacties

 1. TingTong
  10 februari 2010 om 13:46

  Vergeet ook niet de stoepen met gaten en hinderenissen. Het milieubeleid: niet dus. De natuurgebieden die verdwijnen. De idioten die met kleine olifantjes en apen rondlopen voor een foto met een toerist. Toch bliijft Thailand een facinerend land en ga ik er gewoon weer naar toe.


 2. Fok Mi Heart
  12 februari 2010 om 10:13

  Thailand is lang zo leuk niet als men je wilt doen geloven. De vriendelijkheid is door het geld dat toeristen meebrengen als lang niet meer oprecht en gezinnen verkopen hun dochters en zoons aan vieze toeristen.


  • pattayapeet
   29 mei 2011 om 13:45

   je hebt gewoon geen idee wat je zegt ………waarschijnlijk ben je nog nooit in thailand geweest ….


 3. Sobeit
  13 februari 2010 om 11:43

  wat een dikke onzin zo kan je van alles opnoemen bij elke land waar het je niet bevalt hier zijn ook hoeren ik weet niet or. kapot raar thailand is echt leuk en je hoeft die dieren niet te eten en je hoeft ook niet naar die hoeren toe te gaan kapot rare mensen zijn jullie


 4. De Vakantieman
  13 februari 2010 om 12:09

  @Sobeit

  Zo’n top 10 kun je inderdaad over elke bestemming maken. Net zo zinnig of onzinnig als al die redenen die verzonnen worden om WEL naar een bestemming te gaan.

  Die hoeren zie ik overigens in mijn dagelijks leven niet, gterwijl je er in Thailand volop mee geconfronteerd wordt op straat.


 5. han
  31 mei 2010 om 14:12

  ga eens naar gambia , of mexico ,of amsterdam zo kun je er wel een paar opnoemen ,blijf lekker thuis en ga niet naar thailand ,

  wij verblijven er 3 maanden heerlijk

  goed eten goed hotel van politieke onrust niets gezien (zoeken het ook niet op)al 4 jaar gaan wij naar thailand ,

  geen las palmas of turkye of griekenland meer

  doe lekker je eigen ding


 6. frank
  3 augustus 2010 om 08:33

  Ik woon al 10 jaar met plezier in Thailand. Als het jullie niet bevalt rot dan lekker op naar dat waardeloze moraal loze Nederland!


  • pattayapeet
   29 mei 2011 om 13:43

   Hi ………..

   goed gezegt ………een man naar mijn hart

   groetjes


 7. pattayapeet
  29 mei 2011 om 13:42

  haha ………..wat een onzin ……….

  ik heb veel gereist en heb veel landen bezocht ,ook in delen waar je als toerist niet komt .

  elk land heeft wel wat ……….maar ik ga graag naar thailand waar het gewoon heelijk is om te zijn .

  Ik denk meer dat die negatieve mensen best ook uit hun dak willen gaan maar ze niet kunnen of mogen .

  goede raad : BLIJF DAN LEKKER THUIS .

  Elk land heeft zijn dingen ……….maar het is zo makkelijk om onzin uit te kramen .

  Mocht ik kunnen zou ik uit dit achterlijke land nederland vertrekken waar je alleen nog goed bent om je dood te werken en te betalen .


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam