TUI: ook geld terug mogelijk bij ticket-only

Vliegen 15 jun 2020
TUI: ook geld terug mogelijk bij ticket-only

Reisorganisatie TUI Nederland heeft besloten om haar klanten die enkel een vliegticket kochten voor een vlucht die ten gevolge van de coronacrisis door TUI werd of wordt geannuleerd, nu ook de mogelijkheid te bieden de prijs van het ticket te laten terugbetalen. Tot op heden bood TUI standaard een voucher aan, naar analogie met de praktijk die in de reissector op dit moment gebruikelijk is voor pakketreizen. Deze voucher is een jaar geldig, waarna TUI de klant terugbetaalt indien de voucher niet is gebruikt voor de betaling van een andere vlucht.

Reden om het beleid aan te passen is het gewijzigde inzicht van de autoriteiten. Zij hebben immers hun eerdere oproep om niet handhavend op te treden in het geval er voor geannuleerde vluchten ten gevolge van corona vouchers worden uitgegeven, recent ingetrokken.

De verwachting is dat door het gewijzigde beleid van TUI, potentiële klanten minder terughoudend zullen zijn om bij TUI een vliegticket naar bijvoorbeeld Curaçao of Tenerife te boeken.

Zodra het proces dat noodzakelijk is om de tickets te kunnen restitueren is opgezet, naar verwachting nog deze maand, zal de klant nu dus de keuze hebben. Ofwel kiest hij een voucher, ofwel kiest hij voor restitutie van de prijs van het ticket. Ook klanten die sinds het begin van de coronacrisis al een ticket-onlyvoucher van TUI kregen, zullen deze retroactief kunnen inruilen voor een contante terugbetaling.

Zodra de aanvragen tot terugbetaling kunnen worden ingediend, zal TUI uitgebreid communiceren over hoe het in zijn werk gaat. Intussen vraagt de reisorganisatie haar klanten vriendelijk om af te wachten, om op die manier voorrang te kunnen geven aan de dossiers van klanten die op korte termijn op vakantie vertrekken.

Deze nieuwe keuzemogelijkheid geldt voor de duidelijkheid uitsluitend voor ticket-onlyklanten; pakketreizigers blijven een voucher ontvangen, gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Deze marktpraktijk wordt ondersteund door de autoriteiten, om de reiswereld door deze uitzonderlijke crisis heen te helpen.

← Unieke samenwerking Transavia en Thuisbezorgd.nl Singapore Airlines gaat op Brussel vliegen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam