Reisorganisaties met de meeste omzet

Vakantie 17 aug 2022
Reisorganisaties met de meeste omzet

Heb jij weleens stilgestaan bij het feit dat er ontzettend veel touroperators bestaan? Mensen gaan nu eenmaal graag op vakantie en veel bedrijven zien hier een verdienmodel in. Elke reismaatschappij probeert een uniek aanbod op zijn website te tonen en de beste prijzen aan zijn klanten te bieden. Maar welke organisatie lukt dit eigenlijk het best? Lees hier meer over de organisaties die de grootste omzet draaien op jaarbasis.

TUI

Wie kent deze reisorganisatie nu niet? TUI is de meest succesvolle touroperator, in de top 50 van 2019 staat deze organisatie namelijk op de eerste plek. Met een omzet van 2 miljard euro per jaar is TUI toch echt marktleider. Dit Nederlandse bedrijf is opgericht in 1876(!) en heette toen Lissone. TUI biedt allerlei soorten reizen aan, waaronder reispakketten naar zonnige bestemmingen en verre landen, maar ook wintersportvakanties.

BCD Group

Deze organisatie draait een ontzettend hoge omzet. De organisatie staat namelijk op nummer twee in het rijtje van de hoogste omzet (2019) met 1.5 miljard euro. De oprichter van dit succesvolle bedrijf is John Fentener van Vlissingen, geboren in Utrecht. Hij behoort overduidelijk tot één van de rijkste mensen van ons land. BCD Travel heeft diverse dochterondernemingen. Het kan dus maar zo zijn dat je al eerder een vakantie via deze reisorganisatie hebt geboekt, zonder dat je het doorhad. BCD is werkzaam in 106 landen. Logisch dat het zo’n succes is!

D-reizen

D-reizen komt als derde op de lijst en heeft een jaarlijkse omzet van 651 miljoen euro per jaar. D-reizen is een bekend bedrijf dat vakanties van verschillende touroperators verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan all-inclusive vakanties of kindvriendelijke vakanties. Het hoofdkantoor van de D-reizen zit gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Het bedrijf is opgericht door Dirk van den Broek. Hij is ook bekend van de supermarktketen ‘Dirk’ en begon met D-reizen in 1965. De reisorganisatie is vrij geruisloos failliet verklaard in 2021, maar heeft een doorstart gemaakt via Prijsvrij.

Sunweb

Met een omzet van 410 miljoen euro is Sunweb ook een grote speler in het vakantieveld. Deze reisorganisatie is werkzaam in veel verschillende landen, waaronder Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor van deze organisatie bevindt zich in Zürich, maar het Nederlandse hoofdkantoor zit in Rotterdam. Dit succesvolle bedrijf heeft verschillende merknamen, zo is ‘Eliza was here’ ook onderdeel van Sunweb. Sunweb houdt zich al sinds 1991 bezig met het verkopen van reizen naar het buitenland. Overige merknamen van Sunweb zijn GOGO, Beachmasters en Bizztravel. Voorheen opereerde de organisatie onder nog meer merknamen, maar deze zijn één geworden met de naam Sunweb.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er veel (succesvolle) reisorganisaties werkzaam in Nederland en onze buurlanden. Waar je het best je reist kunt boeken, is afhankelijk van het aanbod. Elke organisatie heeft zo zijn eigen aanbiedingen en biedt vakanties naar verschillende bestemmingen aan. Wil je meer weten over de verschillende touroperators of wil je het aanbod vergelijken? Kijk dan eens op de website van Vakantiedealz. Hier kun je reizen boeken bij verschillende reisorganisaties. Boek bijvoorbeeld een goedkope last minute of profiteer juist van vroegboekkorting.

← Deze herfstvakantie blijven we in Europa Bed and breakfast wint aan populariteit →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam