TUI fly gaat rechtstreeks op Tirana vliegen

Vliegen 17 jul 2023
TUI fly gaat rechtstreeks op Tirana vliegen

De Balkan is in trek onder Nederlandse toeristen. Landen als Kroatië, Noord-Macedonië en Albanië doen het goed onder toeristen die vaak meer willen dan alleen zon, zee en strand. Wie naar Albanië op vakantie wil gaan, die is nu in veel gevallen aangewezen op de auto of vluchten met een overstap. Alleen WizzAir voert wat vluchten uit tussen Eindhoven Airport en Tirana. Vanaf volgend jaar komt er een interessante mogelijkheid bij. Het Nederlandse TUI fly gaat dan rechtstreeks tussen Amsterdam en Tirana vliegen. De exacte frequentie en tijden voor deze vluchten vanaf Schiphol is nog niet bekend.

TUI fly is de vliegtuigtak van reisgigant TUI. Door de nieuwe vliegverbinding kan TUI meer toeristen naar Albanië brengen. Daar gaan ze rondreizen, pakketreizen en stedentrips aanbieden. Deze zomer biedt TUI al een paar rondreizen door Albanië aan. Met de eigen vluchtcapaciteit zal het aanbod aan Albaniëvakanties bij TUI volgend jaar flink toenemen.

Er gaat vrijwel zeker gevlogen worden met de bekende Boeing 737-800. Dat betekent dat er maximaal 189 passagiers per vlucht mee kunnen gaan. Die zitten in 2 rijen van 3 stoelen. TUI heeft de verwachting dat strandvakanties eind augustus boekbaar zullen zijn. Losse vliegtickets, rondreizen en stedentrips zijn naar verwachting eind september te boeken via TUI.nl.

← Hoe COVID-19 de luchtvaart blijvend heeft veranderd Transavia vliegt deze zomer naar vier nieuwe bestemmingen vanaf Brussel →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam