Deze herfstvakantie blijven we in Europa

Vakantie 14 okt 2022
Deze herfstvakantie blijven we in Europa

De herfstvakantie staat voor de deur en ook dit jaar wordt er massaal geboekt richting de Spaanse zon. We laten de verre reizen links liggen en leggen de focus op Europa. Dat blijkt uit data van online reisbureau dé VakantieDiscounter.

In 2019 koos 81% van de vakantiegangers ervoor om binnen Europa te blijven en boekte 19% een verre reis. Voor de aankomende vakantieperiode kiest 85% voor Europa en heeft tot dusver 15% gekozen voor een verre bestemming.

Spanje op nummer één
Net zoals in 2019 staat Spanje voor de herfstvakantie op nummer één in het lijstje van populaire vakantiebestemmingen binnen Europa met 32%. Deze wordt als volgt aangevuld:

– Turkije – 23%
– Griekenland – 14%
– Portugal – 5%
– Italië – 4%

Wat mag een herfstvakantie kosten?
Gemiddeld genomen ligt de reissom voor twee volwassenen vandaag de dag op € 682,- voor een achtdaagse vliegvakantie. In 2019 lag dit bedrag iets lager, namelijk € 670,-. Inflatie of niet, vakantie lijkt nog steeds een belangrijke prioriteit te zijn.

Verre bestemmingen in het winterseizoen
Hoe zit het dan na de herfstvakantie? Waar gaan we heen in de winter? In 2019 koos 24% voor een verre vakantiebestemming in het winterseizoen. Destijds stond Egypte op nummer een met 20%. Dit jaar is dat niet anders; maar liefst 25% kiest ook nu voor Egypte.

Curaçao is een nieuwkomer op dit lijstje, gevolgd door Dubai dat voorheen op plek nummer zeven stond. De Canarische Eilanden worden niet gerekend tot de verre bestemmingen, maar zijn voor de aankomende winter wel de meest populaire keuze.

Reisorganisaties met de meeste omzet →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam