Priesteregg Premium ECO Resort opent nieuwe Seehütten

Overig 19 jun 2024
Priesteregg Premium ECO Resort opent nieuwe Seehütten

Afgelegen van de buitenwereld hebben Renate en Huwi Oberlader een klein paradijs gecreëerd. Beiden staan bekend om hun hartelijke gastvrijheid, visie en creativiteit. En zo biedt het PRIESTEREGG Premium ECO Resort in Leogang in Salzburger Land nu nog een extra exclusieve categorie, een ongeëvenaarde woonbeleving met veel privacy. Op 1 juli 2024 openen drie elegante ‘Seehütten’ met een eigen zwembereik, panoramasauna, hot tub en een met hout verwarmd buitenbad. De bestaande bergchalets zijn vergroot tot 150 m² en voorzien van ambachtelijk kunstwerken, kamerhoge ramen en een stijlvol interieur. Met twee slaapkamers, een open woonkeuken met design fornuis en eettafel, een wellnessbad en een dakterras, bieden de Seehütten een ongeëvenaarde retraite. Vier extra Seehütten volgen in de zomer van 2025.

De natuurvijver, die zorgvuldig is vergroot tot een meer en gevuld met kristalhelder bronwater, vormt het decor voor de aan het watergelegen woonensembles. Met voldoende ruimte voor maximaal vier personen beloven de Seehütten een luxueuze vakantie met vrienden en familie. Ook het reeds innovatieve energiesysteem heeft een upgrade gekregen. De overnachtingsprijs begint bij 675 euro per persoon inclusief ontbijt bij een tweepersoonsbezetting. Elke extra gast betaalt een toeslag van 170 euro.

De voormalige bergchalets zijn richting het meer uitgebreid met ruime 50 m² en grote glazen fronten. Afhankelijk van de wensen bevindt zich hier een moderne, met licht overgoten ontspanningsruimte, die ook kan worden omgevormd tot een tweede slaapkamer. De open woonkamer met eettafel en een wellnessbad met vrijstaande badkuip sluiten hierbij aan. Op de bovenverdieping bevindt zich een lichte slaapkamer met eigen badkamer en Dornbracht hightech-douches, evenals een terras met uitzicht op het 10 bij 10 meter grote, beschutte zwemgedeelte. Het 120 meter lange en tot drie meter diepe meer is exclusief voor de gasten van de Seehütten gereserveerd en bedoeld om in te zwemmen.

Gastheer Huwi Oberlader legt uit wat hem drijft: “De harmonie tussen mens en natuur is de sleutel tot het behouden van de wereld voor toekomstige generaties.” Voor hem was het vanzelfsprekend dat elke uitbreiding en herinrichting, zoals die van de Seehütten, gepaard moest gaan met een ecologische en energetische optimalisatie.

Vanaf het begin af aan combineert PRIESTEREGG Premium ECO Resort een unieke chalet-vakantie met een duurzaam energieconcept. De energievoorziening voor alle 18 accommodaties, de spa en zwembaden komt voor 100 procent uit hernieuwbare energie. Door een geïntegreerd systeem worden regeneratieve energiebronnen als geothermie, luchtwarmtepompen, afvalwaterwarmtepompen, ijsbuffers, fotovoltaïsche systemen, bio-vloeibaargas en biomassa, gecombineerd ingezet. Hierdoor vermindert het bergdorp zijn CO2-uitstoot jaarlijks met 950 ton. In Midden-Europa is er geen vergelijkbare faciliteit die een dergelijke verscheidenheid aan hernieuwbare energiebronnen samenbrengt. Om lange transportafstanden te vermijden, komen de brandstoffen uit de regio.

Duurzaam waterbeheer
Water is een belangrijk element bij PRIESTEREGG, alleen al omdat de eigen hooggelegen bron het hele bergdorp van het zuiverste drinkwater voorziet. Zelfs het grijs water, licht vervuild afvalwater afkomstig uit de douches, baden, 4 zwembaden en 19 hot tubs, wordt efficiënt benut. Door de terugwinning van de restwarmte en de invoer in de energievoorziening bespaart het bergdorp jaarlijks 240.000 kWh. Een hoogtepunt is het ijsbuffersysteem, waarin uit water in een ondergrondse opslag continu energie onttrokken wordt totdat er ijs ontstaat. De zo gewonnen koude-energie gebruikt PRIESTEREGG voor koeling. Na het smelten van het ijs herhaalt het proces zich.

In het kader van de verbouwing van de Seehütten heeft dit ingenieuze systeem twee extra energiebronnen gekregen. Om het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat te bieden, worden de woon- en slaapruimtes uitgerust met ventilatorconvectoren en vloerverwarming. Zo benut het bergdorp de overtollige warmte in de Seehütten als extra energiebron, dat direct wordt ingevoerd in het energiecentrum van het resort. In combinatie met de bestaande fotovoltaïsche installatie wordt de afgevoerde warmte volledig gebruikt voor de warmwatervoorziening en het verwarmen van de zwembaden. Hierdoor kan het verbruik van pellets worden verminderd. Daarnaast wordt in de winter in het 3.500 vierkante meter grote meer, met behulp van een in de bodem geïntegreerde oppervlakte collector, energie aan de bodem van het meer onttrokken, die eveneens in het energiecentrum terechtkomt en beschikbaar is voor de verwarming. Dit in Europa unieke concept past naadloos in de bestaande duurzame stappen die worden gezet. Een eerste gedeeltelijke werking is gepland voor de zomer van 2024.

Onderzoek naar uniek energieconcept
Dankzij het uitgebreide energiesysteem kunnen nog meer tonnen CO2, 57,5 ton pellets en 20.600 gram fijnstof per jaar worden bespaard. Het innovatieve energieconcept van het hele terrein dient tegelijkertijd als onderzoeksproject: om meer data te verzamelen zijn in het meer verschillende sensoren geplaatst die voortdurend metingen uitvoeren en zo waardevolle gegevens leveren die openbaar toegankelijk zijn. Op deze manier kan voor toekomstige projecten met stilstaande wateren worden gedocumenteerd welke hoeveelheden energie in de winter bij welke buitentemperatuur over een bepaalde periode beschikbaar zijn. Deze gegevens leveren inzichten op over hoeveel natuurlijke warmte in de winter door de bodem onder het meer, weer in het meer terechtkomt.

Meer informatie is te vinden op www.priesteregg.at

Mooistedorpjes.nl introduceert sterrensysteem →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam