Reisbloggers blij met iPhone 12

Overig 17 apr 2021
Reisbloggers blij met iPhone 12

Op het moment dat er een nieuwe editie van Apple’s iPhone aangekondigd wordt, is het succes van het nieuwe model eigenlijk al gegarandeerd. Iedere nieuwe iPhone betekent weer stapjes of stappen vooruit. De nieuwe modellen worden in veel opzichten steeds beter. Soms is Apple een trendsetter en soms een trendvolger. Waar nodig nodig springen ze alsnog in op nieuwe technieken en features. Zo zie je bij Apple nog geen opvouwbare schermen. De vraag is of de gemiddelde iPhonegebruiker daarop zit te wachten. Wat verwacht een bezitter wel van een iPhone? Dat is vooral een fraai vormgeven hoogwaardig toestel die zich als een allemansvriend laat bedienen. Evolutie in plaats van revolutie. Dat is een tactiek die andere succesvolle merken in andere branches ook toepassen. Iets wat goed is, verander je toch niet radicaal?

De iPhone 12

Met de iPhone 12 heeft Apple wederom een succesvolle opvolger weggezet. Het grootste verschil met de voorganger is de vormgeving. Die is weer gebaseerd op de vormgeving van de iPhone 4 en 5. Wat mij betreft is dat hetgeen waarin ze vanaf de iPhone 6 een beetje de mist in zijn gegaan. Want niet alleen ontstaat er hierdoor wat mij betreft een mooier uiterlijk, het zorgt er ook voor dat het toestel makkelijker handelbaar wordt. Als reisblogger gebruik je je smartphone vrij intensief. Dat betekent veel pakken en terugstoppen. De vorm van de iPhone 12 zorgt ervoor dat je daarbij meer grip hebt en het toestel niet zo makkelijk uit je handen laat glippen. Iets wat met de iPhone 12 veel beter kan dan met de versies 6 tot en met 11 is het fotograferen met één hand. De veel betere grip zorgt ervoor dat je zonder spannende situaties je telefoon makkelijk vast kunt houden en foto’s (of video’s) kunt schieten zonder dat je daarbij een tweede hand nodig hebt.

Ideaal voor reisbloggers

Met de iPhone 12 heeft Apple verder stappen gezet in het overbodig maken van andere devices als je op reis gaat. De iPhone 12 is sowieso al een ideaal toestel voor reizigers. Specifieke onderdelen waar je als blogger van profiteert zijn de 5G (waar beschikbaar) en de verbeterde fotofuncties. Zeker als je de iPhone Pro kiest dan zijn de mogelijkheden om goede reisfoto’s te maken bijna ongelimiteerd. In dat geval heb je de beschikking over drie lenzen met een verbeterde lichtgevoeligheid. De grens tussen de mobiele telefoon als camera en de losse digitale fotocamera’s vervaagt hiermee nog verder. Er zijn zelfs situaties waarin de iPhone 12 beter presteert dan een gemiddelde DSLR-camera. Waarom zou je als blogger dan nog de moeite nemen om een zware grote losse camera mee te zeulen?

Niet alleen de camerafunctie wordt veel gebruikt door reisbloggers. De mogelijkheden om teksten te dicteren, routes uit te stippelen en achtergrondinfo op te kunnen zoeken worden veel gebruikt. Via social media kunnen bloggers hun achterban op de hoogte houden van wat ze allemaal zien en doen. En dat kan met steeds mooier beeldmateriaal. Augmented reality speelt een steeds grotere rol tijdens het reizen. Denk bijvoorbeeld aan de Live View functie van Google Maps waarbij je tijdens te voet navigeren aanwijzingen over het camerabeeld kunt krijgen. Ideaal om direct de goede looprichting te kunnen zien. De snellere Apple A14 chip zorgt ervoor dat dit nog soepeler en sneller werkt.

Als reisblogger heb ik inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring met de iPhones van Apple. Met de iPhone 12 op zak vraag ik me af wat ik nog mis. Niets eigenlijk. Misschien nog wat meer batterijcapaciteit? Maar zelfs daarin zijn de iPhones zo goed geworden dat je bij een beetje normaal gebruik het prima een dag op een batterijlading uit moet kunnen houden.

Interesse in de iPhone 12?

Ben je nieuwsgierig wat je allemaal kunt met de iPhone 12 en wat hij kost? Ga naar de iPhone 12 pagina van Tele2 om de specificaties te bekijken en uit te rekenen wat dit geweldige toestel kost in combinatie met een Tele2-abonnement. Bijvoorbeeld met het Unlimited -abonnement waarmee je onbeperkt kunt bellen en surfen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tele 2

Geen vliegvakantie dit jaar? 6 alternatieve vakanties die minstens zo avontuurlijk zijn! →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam