Geen vliegvakantie dit jaar? 6 alternatieve vakanties die minstens zo avontuurlijk zijn!

Overig 23 mrt 2021
Geen vliegvakantie dit jaar? 6 alternatieve vakanties die minstens zo avontuurlijk zijn!

Ben je van plan het vliegtuig dit jaar even te laten staan en je vakantiebestemming op een andere manier te bereiken? Begrijpelijk! Er bestaan immers genoeg andere soorten vakanties die net zo heerlijk zijn!

Hoewel velen van ons al jarenlang gewend zijn jaar in jaar uit op vliegvakantie te gaan, is dat tegenwoordig niet altijd meer even vanzelfsprekend. Waar de één zich niet meer prettig voelt met het oog op besmettingsgevaar, wil de ander vanuit milieubewust oogpunt niet meer vliegen. Wat de reden ook is, er zijn gelukkig nog genoeg andere alternatieven die minstens zo avontuurlijk zijn!

1. Fietsvakantie

Voor de sportievelingen onder ons is een fietsvakantie een leuke optie met veel mogelijkheden. Of je nu een e-bike hebt of eentje ‘zonder hulp’, avontuurlijk is het hoe dan ook. Zo kun je vanuit huis richting de bestemming fietsen en per trein of bus terug, maar je kunt ook met de fietsendrager op de auto naar een startpunt rijden en van daaruit een rondrit fietsen. Tot slot heb je ook nog de échte fanatiekelingen die de gehele tocht al fietsend doen.

2. Wandelvakantie

Wandelend kom je misschien minder ver, maar je ziet wel het meest van de omgeving. Over heel de wereld bestaan er prachtige uitgestippelde routes in de mooiste natuurgebieden. Enkele landen die favoriet zijn onder wandelaars zijn onder andere Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden.

Ook hierbij kun je je vakantie precies invullen zoals je zelf wil. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een tentje of trekkershut, maar je kunt ook van hotel naar hotel lopen. In dat laatste geval bestaat er vaak ook de optie om je koffers te laten vervoeren naar het volgende hotel, zodat je alleen je dagrugzak hoeft te dragen.

3. Autovakantie

Het leuke aan een autovakantie is dat je ver komt in een relatief korte tijd. Misschien niet net zo ver als wanneer je met een vliegtuig gaat, maar toch kun je zo ongeveer heel Europa verkennen met je vierwieler. Daarnaast is het tijdens een autovakantie extra leuk dat je onderweg veel meekrijgt van het veranderende landschap. Van Italië tot Spanje en van Denemarken tot Kroatië. Wat gaat het worden dit jaar?

4. Motorvakantie

Motorrijders zijn het er unaniem over eens dat een omweg vaak de beste weg is als je per motor reist. Een motorvakantie is dan ook een te gekke ervaring met je vrienden, maar ook met je geliefde of in je eentje. Je kunt hierbij kiezen voor een uitgestippelde route, maar je kunt natuurlijk ook op de bonnefooi gaan en kijken waar je uitkomt. Tas achterop, goeie motorkleding aan en gaan!

5. Vakantie per boot

Mits je geen last hebt van zeeziekte, is ook de boot een ideale en avontuurlijke manier van reizen. Of je nu in eigen land blijft en de Waddeneilanden bezoekt, of nog een stukje doorvaart naar bijvoorbeeld Noorwegen… Eén ding is zeker: deze vakantie vergeet je nooit meer.

6. Treinvakantie

Ook bij een treinreis is het fijn dat je in relatief korte tijd ontzettend ver komt. Daarnaast kun je in heerlijke relaxmodus het landschap prachtig zien veranderen. Ook hiermee kun je werkelijk alle kanten op. Interrailend verschillende steden bezoeken, of juist het hogere berglandschap en de natuur opzoeken? Het kan allemaal!

← Reisbloggers blij met iPhone 12 5 dingen die je niet mee mag nemen op vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam