De mooiste vakantiefoto’s maak je met een drone

Overig 11 aug 2018
De mooiste vakantiefoto’s maak je met een drone

De vakantie is hét moment om foto’s te maken. Naar schatting wordt meer dan de helft van alle gezinsfoto’s tijdens de vakantie genomen. De afgelopen jaren is het aantal mogelijkheden om goede foto’s te maken, te bewerken en te delen flink uitgebreid. De digitale camera is niet meer weg te denken in een gemiddeld gezin, de camera’s van smartphones zijn steeds beter geworden en de zogenaamde actioncam’s weten hun weg de afgelopen jaren massaal te vinden naar de consument die op zoek is naar de beste vakantiekiekjes. De nieuwste trend is vakantiefoto’s maken met een drone.

Met een drone kun je foto’s (en natuurlijk ook video’s) schieten vanuit hoeken die vroeger ondenkbaar waren. Denk bijvoorbeeld aan een panoramische foto vanaf de zee richting het strand, een stadsfoto van bovenaf of het fotograferen van bergachtig gebied waarbij de hoogte van de bergen wel goed weergegeven wordt. Het fotograferen met een drone begint door de dalende prijzen voor de apparatuur steeds laagdrempeliger te worden. Wie op www.droneland.nl kijkt naar het actuele aanbod van drones die ziet dat je al vanaf enkele honderden euro’s een eenvoudig setje kunt kopen.

Het enige nadeel van drones is het reizen op zich. Als je in Nederland verblijft in een vakantiewoning of een stacaravan van stekelbos.nl dan kun je er met de auto naartoe reizen. De drone gaat dan gewoon mee in de auto. Ga je vliegen dan moet je er rekening mee houden dat de drone een aanzienlijk deel van je bagagelimiet op kan slokken, zeker als je hem als handbagage mee wilt nemen. Kies voor vliegreizen daarom voor een compacte en lichte drone die gemakkelijker is om mee te nemen. De accu’s moeten altijd mee als handbagage. Tegenwoordig worden accu’s en batterijen steeds vaker geweigerd in de ruimbagage.

← Toeristen vergeten vaak essentiële zaken in te pakken Steeds meer toeristen huren scooter tijdens hun vakantie →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam