Neem je smartphone veilig mee op reis

Handige tips 16 jun 2017
Neem je smartphone veilig mee op reis

Nu het hoogseizoen voor de deur staat maken de verzekeringsmaatschappijen zich weer op voor een stortvloed aan schadeclaims vanwege kapotte smartphones. Veel mensen trekken zich weinig aan van de risico’s die je vooral op vakantie loopt met een smartphone en de hoge kosten die er aan een eventuele reparatie of vervanging kunnen zitten. Men lijkt zich niet te beseffen dat deze geavanceerde zakcomputers, want dat zijn het tegenwoordig toch, een flinke waarde vertegenwoordigen en erg kwetsbaar zijn. Nou kunnen de topmodellen van sommige fabrikanten steeds vaker (spat)waterdicht zijn, tegen een flinke stoot kunnen de mobiele telefoons niet.

Zeker als je een wat actievere vakantie gaat maken is dan liggen de gevaren op de loer. Voordat je het weet valt je dure smartphone op de rotsen en breekt het glas. Zelfs al zou je normaal gesproken geen hoesje om te telefoon dragen is het misschien niet zo’n gek idee om voor de vakantie in ieder geval een telefoonhoesje aan te schaffen. Als je bijvoorbeeld kijkt bij de prijzen voor Samsung Galaxy S7 hoesjes dan zie je dat je al voor iets meer dan een tientje een goed beschermend hoesje kunt kopen voor deze populaire smartphone. Ook een iPhone kun je voor net iets meer dan tien euro van een hoes voorzien. Een andere optie is een zogenaamde bumper. Deze zijn specifiek bedoeld om te beschermen tegen vallen.

← Beste portemonnees voor op vakantie Must-have apps voor iedere reisbestemming →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam