Nieuwe iPhone 12 ideaal voor reizigers

Handige tips 02 nov 2020
Nieuwe iPhone 12 ideaal voor reizigers

De door Apple geïntroduceerde iPhone 12 is ideaal voor wie graag reist. Er zijn een aantal verbeteringen toegepast waardoor deze nieuwste editie van Apple’s smartphone een nog betere reisgenoot is dan de iPhone 11. Dit keer is Apple zo slim geweest om een kleinere variant toe te voegen aan het aanbod. Naast de reguliere iPhone 12 is er nu ook een iPhone 12 mini. Deze heeft een scherm van 5,4 inch, waardoor het hele toestel compacter is geworden. Voor wie licht wil reizen kan dit toestel daardoor een betere optie zijn. Hij past ook wat gemakkelijker in een broekzak. De steeds groter wordende telefoons werden vooral voor dames lastiger om mee te nemen.

Voor het design hebben ze bij Apple teruggegrepen naar de vormgeving van de iPhone 5. Wij vinden dit persoonlijk een groot succes. De platte randen maken het veel gemakkelijker om met 1 hand te fotograferen of filmen. Zeker op reis is dat een groot pluspunt. Het enige nadeel dat we kunnen verzinnen is dat het oude telefoonhoesje niet meer zal passen en dat je een nieuwe aan moet schaffen. Want hoe stevig het glas ook is van de iPhone 12, veel mensen zullen er toch een hoesje omheen willen. Ben je op zoek naar een iPhone 12 hoesje? Dan kun je al bij verschillende webshops terecht.

Waarom een iPhone 12 aanschaffen?

Naast de nieuwe vormgeving zien wij nog een aantal redenen om de iPhone 12 aan te schaffen, zeker als je geregeld reist. Natuurlijk is de iPhone 12 weer sneller geworden dankzij de betere processor. Maar dat is geen reden om een iPhone 11 te vervangen. Dat de nieuwe telefoon 5G ondersteunt is veel belangrijker. Dat betekent dat je, waar beschikbaar, gebruik kunt maken van het supersnelle 5G-netwerk. Een tweede pluspunt vinden wij dat de gewone iPhone 12 een OLED-scherm heeft. Je hoeft daarvoor niet meer de Pro-versie aan te schaffen. De verbeterde camerafuncties zijn voor de fotograferende en filmende reiziger een aangenaam pluspunt. Betere lichtgevoeligheid, de mogelijkheid om nachtfoto’s te maken met de selfie-lens en een verbeterde smart-HDR-functie zorgen ervoor dat jouw beeldmateriaal nog beter wordt. Een laatste pluspunt dat we willen benoemen is de waterbestendigheid. Die gaat van 2 naar 6 meter diepte (vergeleken met de iPhone 11).

iPhone 12 Pro

Kies je voor de duurdere iPhone 12 Pro (of iPhone 12 Pro Max) dan heb je de volgende extra’s ten opzichte van zowel de iPhone 11 Pro als de normale iPhone 12:

  • De LiDAR Scanner in de iPhone 12 Pro zorgt voor nieuwe augmented reality-functies. Daarnaast kun je mooiere portretfoto’s maken. Er zijn ook de nodige verbeteringen voor de nachtmodus doorgevoerd.
  • Er zit Apple ProRaw op. Hiermee kun je foto’s in RAW-kwaliteit maken.

We kunnen ons voorstellen dat als je van een iPhone X of 11 komt, de investering het nog niet helemaal waard is voor iedereen, zeker niet als je geen 5G gaat gebruiken. De vormgeving is voor ons een dermate pluspunt, dat dit ons al over de streep trekt. Wie een iPhone 7 of 8 heeft, die heeft met de iPhone 12 misschien wel het beste moment om de overstap te maken naar een nieuwe wereld van mobiele telefonie.

Roadtrip maken door Europa? Hier moet je aan denken! →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam