Luchtvaartmaatschappij Flybe is failliet

Luchtvaartmaatschappij Flybe is failliet

Luchtvaartmaatschappij Flybe staakt per direct alle vluchten. De grootste regionale vliegmaatschappij van Europa (78 toestellen en 102 bestemmingen) verkeert al langere tijd in de financiële problemen. Pogingen om het bedrijf financieel te redden zijn niet geslaagd, mede door een ingediende klacht bij de Europese Unie vanwege verkapte staatssteun. Op de website van Flybe wordt gemeld dat alle vliegtuigen aan de grond gehouden wordt en dat het bedrijf de ticketverkoop gestaakt heeft. Passagiers die met Flybe zouden vliegen wordt opgeroepen om niet naar de luchthaven te kopen, tenzij men een alternatieve vlucht geboekt heeft.

Vanuit Nederland vloog Flybe naar Londen, Birmingham en Exeter. Door het faillissement van Flybe blijft KLM de enige vervoerder die een rechtstreekse luchtverbinding houdt tussen Birmingham en Nederland.

De problemen van Flybe hebben niets te maken met het COVID-19-virus. De ellende begon al ruim voor de uitbraak van het coronavirus.

Foto: Aero Pixels from England – 5X6A0607, CC BY 2.0, Link

← KLM vliegt voorlopig niet naar Milaan, Venetië en Napels Reisadvies Italië aangepast →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam