InselAir failliet

InselAir failliet

Het doek is gevallen voor InselAir. Deze Caribische luchtvaartmaatschappij die vanuit Curaçao opereerde verkeerde al een paar jaar in zwaar weer. Een combinatie van factoren heeft ervoor gezorgd dat InselAir nu uiteindelijk dan toch failliet is. De basis voor het faillissement zou te vinden zijn in de economische crisis waarin buurland Venezuela verkeert. Dit heeft desastreuze gevolgen gehad voor de routes vanaf Venezuela via Curaçao naar bestemmingen zoals Miami. Daar komt bovenop dat er InselAir al een tijd tevergeefs wacht op ongeveer 100 miljoen dollar vanuit Venezuela voor aangekochte tickets.

De uiteindelijke doodsteek is gegeven door het enige toestel dat InselAir nog in bezit had: een oude Fokker 50. Dit toestel was niet al te zuinig. De stijgende brandstofkosten zorgden ervoor dat het vliegen met dit toestel vrij duur was. Begin deze maand werd het toestel aan de grond gezet na een inspectie. Hierdoor kon InselAir ineens helemaal geen vluchten meer uitvoeren.

Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden met overnamekandidaten, maar die hebben tot niets geleid. Daardoor heeft de rechtbank deze week uiteindelijk dan toch het faillissement uit moeten spreken.

Wie naar de andere eilanden van het Koninkrijk wil vliegen die kan dat nu nog doen met EZ Air, Divi Divi Air en Winair. Voor de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao zijn dit soort luchtverbindingen essentieel, omdat er geen commerciële veerdiensten over zee zijn.

← Tenerife populairste bestemming in wintermaanden Currywurstmuseum sluit de deuren →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam