Reisadvies Italië aangepast

Reisadvies Italië aangepast

Het Buitenlandse Zaken heeft zojuist het reisadvies voor Italië aangepast vanwege het coronavirus COVID-19. Voor heel Noord-Italië geldt nu ‘reis alleen als het echt nodig is’. Dit is het oranje reisadvies, dat de laatste stap is voor een negatief reisadvies. Er gold binnen dit gebied al deels een oranje reisadvies en voor een aantal  afgesloten gemeenten een negatief reisadvies. Het gebied waar je niet naartoe moet reizen indien noodzakelijk is flink uitgebreid. Geliefde steden zoals Milaan, Turijn, Bologna en Venetië vallen binnen dit gebied. Ook populaire vakantiebestemmingen zoals het Gardameer en het Lago Maggiore hebben nu te maken met het aangescherpte reisadvies.

Dit reisadvies zat er al aan te komen. Italië telt nu meer dan tweeduizend bevestigde gevallen van bestemming met COVID-19 en een groot deel van de coronagevallen elders in Europa zijn te herleiden naar het noorden van Italië. Luchtvaartmaatschappij Transavia maakte vandaag bekend 22 vluchten naar Italië te schrappen vanwege een zware terugloop in het aantal boekingen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er meer vluchten geannuleerd gaan worden nu dit nieuwe reisadvies bekend gemaak is.

Voor de toerisme-industrie betekent dit een grote klap. Italië is een zeer populaire vakantiebestemming en maart is de maand dat het seizoen op gang komt voor de stedentrips. Het aantal boekingen voor het Gardameer loopt de afgelopen twee weken enorm terug en volgens insiders zou het seizoen voor een aantal bestemmingen in Italië nu al verpest zijn.

← Luchtvaartmaatschappij Flybe is failliet Geldwisselaar Travelex offline door gijzelsoftware →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam