D-Reizen failliet

D-Reizen failliet

D-rt Groep BV, eigenaar van het reismerk D-reizen, is vandaag door de rechtbank te Haarlem failliet gegaan. Dat melden media zoals Travelpro en een aantal Nederlandse kranten deze ochtend. Dit nieuws zal voor wie het reisnieuws de afgelopen weken gevolgd hebben niet direct als een verrassing komen. Het bedrijf is de dupe van hoe COVID-19 de reisbranche al meer dan een jaar enorm raakt. D-reizen heeft de kas langzaam aan leeg zien geraken door het uitblijven van boekingen en het terug moeten betalen van vouchers aan klanten. Deelname aan het Voucherfonds had een mogelijke redding kunnen betekenen van dit door Dirk van de Broek gestarte reisbedrijf. Met het faillissement worden meer dan 1100 medewerkers, 285 reisbureaus en verschillende partners getroffen, zoals affiliatepartners die op basis van commissie klanten aanbrachten bij D-reizen.

Met het wegvallen van D-Reizen uit de reisbranche wordt de keuze voor de consument nog verder beperkt. Het aantal grotere aanbieders is na het verdwijnen van onder andere Neckemann Reizen in 2019 al vrij beperkt. De vraag is of er een mogelijkheid is tot een doorstart voor D-reizen. In deze tijd staan investeerders niet te dringen om dit soort risico-investeringen te maken. Want hoewel de toekomst voor de reisbranche op korte termijn beter zou moeten worden, bestaat er geen enkele zekerheid over hoe de markt er op de komende tijd uit zal komen zien.

← Kaalslag op de arbeidsmarkt voor de reissector Driekwart vakantiehuizen in Nederland volgeboekt voor Paasweekend →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam