Aruba krijgt tram

Bestemmingen 03 feb 2010
Aruba krijgt tram

Oranjestad wordt de vijfde stad binnen het Koninkrijk der Nederlanden met een tramlijn. De hoofdstad van Aruba krijgt een tramlijn die loopt van de haven naar het centrum van Oranjestad. Wie Oranjestad kent vraagt zich waarschijnlijk hardop af wat het nu hiervan is. De tramlijn is bedoeld om de cruisetoeristen snel en comfortabel naar de winkels in het centrum te brengen. De taxichauffeurs op het eiland kunnen net zo goed gaan solliciteren als trambestuurder, want die raken op deze manier een redelijk deel van hun klandizie kwijt.

De Telegraaf schrijft:

„Over uiterlijk een halfjaar willen we met de aanleg beginnen. De ruim drie kilometer lange lijn moet in 2012 klaar zijn”, aldus de Arubaanse premier Mike Eman. Het eiland gaat de financiering van de spoorlijn zelf regelen, maar gaat daarbij wel samenwerken met de Haagse trammaatschappij HTM. „Zij gaan ons vooral helpen met de exploitatie en andere logistieke zaken”, aldus Eman, die de afgelopen dagen in Nederland was. De tramlijn moet de haven verbinden met het centrum van Oranjestad, zodat de honderdduizenden cruisetoeristen makkelijker bij de winkels kunnen komen.

Drie kilometer

Een tramlijn om een afstand van 3 kilometer te overbruggen? Je moet je afvragen of het de kosten en ellende waard is die komt kijken bij de aanleg. Drie kilometer wandel je binnen 40-45 minuten. Toch een lekkere wandeling voor mensen die net weer een dag op een boot hebben gezeten.

(C) Foto: Roger Wollstadt | Flickr
← Londen favoriete zakenreisbestemming Moraira →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam