Testverplichting Aruba vervalt voor volledig gevaccineerden

Landen 08 okt 2021
Testverplichting Aruba vervalt voor volledig gevaccineerden

Ben je volledig gevaccineerd en reis je naar Aruba? Dan hoef je vanaf vandaag je niet meer voor vertrek te laten testen op COVID-19. Deze vrijstelling geldt alleen indien je 14 dagen voor vertrek al volledig gevaccineerd was met een door het EMA goedgekeurd coronavaccin. Je dient dit aan te tonen door middel van het EU digitaal corona certificaat (dcc). Deze moet voor de vlucht als PDF aan de online immigratiekaart (Embarkation- Disembarkation card) toegevoegd worden. Daarna worden deze door de Directie Volksgezondheid (DVG) van Aruba beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je een bevestiging. Dat kan via e-mail zijn of anders via de Aruba Health App. Pas na de ontvangen bevestiging vervalt de testverplichting.

Aruba komt op een mooi moment met deze aankondiging. Sinds 1 oktober moeten reizigers hun testen voor reizen weer zelf betalen. Het vervallen van de testverplichting voor volledig gevaccineerden is in de lijn die steeds meer landen hanteren. Opmerkelijk is dat je voor Bonaire nog wel een verplichte PCR-test nodig hebt om te mogen vliegen, ook al ben je volledig ingeënt. Zo ontstaat de rare situatie dat je aan boord van de gecombineerde KLM-vlucht vanuit Amsterdam naar Aruba én Bonaire je een mengeling krijgt van geteste en niet-geteste gevaccineerde passagiers.

← Barbados viert terugkeer KLM Oostenrijk zeer geliefd voor de herfstvakantie →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam