Bucuti & Tara Beach Resort is de nieuwste aanwinst van Regenerative Travel

Bucuti & Tara Beach Resort is de nieuwste aanwinst van Regenerative Travel

Het Bucuti & Tara Beach Resort in Aruba is het nieuwste lid geworden van Regenerative Travel. Dit platform werkt samen met vooraanstaande hotels die een grote sociale en ecologische impact maken. Bucuti & Tara Beach Resort sluit daar perfect op aan, het is namelijk het eerste gecertificeerde klimaat-neutrale hotel van het Caribisch gebied. Daarnaast staat het resort op Tripadvisor op de eerste plek van tophotels in het Caribisch gebied en in de top van 18 van beste hotels ter wereld. Bucuti & Tara Beach Resort staat wereldwijd bekend als het resort dat memorabele vakanties hand in hand laat gaan met duurzaamheid.

Regenerative Travel brengt reizigers, hotels, touroperators, reisbureaus en andere belanghebbenden samen die een hart hebben voor de planeet. Door zich aan te sluiten bij dit platform wordt Bucuti & Tara Beach Resort een van de Regenerative Hotels™ en representeren zij het volgende:

Een missie-gedreven en onafhankelijk karakter

Bucuti & Tara viert dit jaar haar 35e verjaardag en heeft in die tijd een sterke fundering gebouwd. Deze bestaat uit 3 kernwaarden: duurzaamheid, romantiek en wellness. Ze bieden een superieure gastvrijheid en dragen de grootst mogelijke zorg voor het milieu en de samenleving. Een tikkeltje gedurfd deelt Bucuti & Tara een ‘’what we are not’’, waarin staat dat ze niet geschikt zijn voor grote groepen, kinderen, of rokers. Gasten krijgen onverdeelde aandacht, zo is de SandBar bijvoorbeeld alleen gereserveerd voor mensen die in het resort overnachten zodat er altijd zitplaatsen zijn. Het resort is een echte pionier, zowel op het eiland als op wereldniveau. Zo hielp Bucuti & Tara een lokaal bedrijf om het zonnepaneelsysteem van het resort te creëren en tegelijkertijd het grootste hernieuwbare energiesysteem in de particuliere sector te ontwikkelen. Toen de overbevolking van huisdieren een probleem op Aruba werd, lanceerde het resort een non-profitorganisatie en zijn er meer dan 35.000 eilandhonden en -katten gesteriliseerd of gecastreerd.

Liefde voor Aruba

Bucuti & Tara is trots op haar thuiseiland Aruba. Het resort spoort mensen dan ook aan om op ontdekkingstocht te gaan en te genieten van alle wonderen van het eiland. Om de natuur van Aruba te beschermen, worden er geen off-road tochten gepromoot. In plaats daarvan kunnen gasten op een privé excursie met een van de beste vogelexperts van het eiland om de lokale flora en fauna te bewonderen. Er kan zelfs een professionele fotograaf en gids mee om alles vast te leggen en uit te leggen. Deze liefde voor Aruba vindt men ook terug in de openbare ruimtes en accommodaties van het resort die voorzien zijn van interactieve, kleurrijke kunstwerken van de internationaal geprezen lokale kunstenaar Elisa LeJuez. De spa-behandelingen bevatten ingrediënten van de wonderen op het eiland: de aloë vera plant. Authentieke Arubaanse en Caribische gerechten vindt men terug op het menu van het resort, met een rijke verzameling aan familierecepten van het personeel. Onlangs heeft het resort een green space gelanceerd, het Bucuti & Tara – GMC Nature Preserve, een koolstoffilter van 12 hectare groot. Deze plek wordt bebost en de bomen en planten in dit park beschermen de wilde dieren terwijl het tegelijkertijd de koolstofemissie uit de atmosfeer haalt.

Servicegerichtheid

Op elke willekeurige dag komen gasten uit 25 verschillende landen over de hele wereld. Bucuti Associates nodigt de gelegenheid om in contact te komen met gasten, of het nu door een gedeelde taal is, specifieke dieetwensen of culturele tradities. Ieder koppel krijgt een persoonlijke conciërge toegewezen en zelfs voordat de vakantie begint, werkt de conciërge met hen samen om specifieke vakantiewensen te bespreken. Van een picknick op de mooiste plek van het eiland tot een alomvattend wellness-programma in het resort. Er kan zelfs een unieke verloving of intieme bruiloft gepland worden. Het doel van Bucuti & Tara is om gasten een onvergetelijke ervaring te geven, met herinneringen en nieuwe perspectieven die mee naar huis genomen kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is dat het resort alle gasten bij aankomst een herbruikbare waterfles cadeau geeft. Het kraanwater van Aruba behoort namelijk tot het hoogst gewaardeerde water ter wereld. Dit initiatief voorkomt dat er jaarlijks 290.000 waterflessen voor eenmalig gebruik worden weggegooid. Gasten kunnen deze waterfles mee naar huis nemen als aandenken. Zelfs na de vakantie worden deze waterflessen nog goed gebruikt, zoals te zien is op social media van Bucuti & Tara.

Een vakantie met een groen randje

Of het nu de prijs per nacht is, waar nooit kortingen op gegeven worden, of onverwachte fee’s, elke gast betaalt altijd dezelfde, eerlijke prijs. Ook blijven de waarden op het gebied van duurzaamheid altijd hoog in het vaandel staan, wat zo krachtig is dat de United Nations het “zeer reproduceerbaar en schaalbaar” noemt. Zo kunnen gasten deelnemen aan een maandelijkse beach clean-up, meehelpen bij het nestelen van lederschildpadden of langsgaan met spullen bij een plaatselijk kindertehuis. Daarnaast worden er klimaatvriendelijke gerechten op het menu aangeboden. Bucuti & Tara laat hiermee zien dat ze het allerbeste willen voor hun gasten.

“Bucuti & Tara Beach Resort sluit zich aan bij Regenerative Travel zodat de best practices uitgewisseld kunnen worden met andere accommodaties die lid zijn. Ook kunnen gasten zo een vakantie uitkiezen die gekenmerkt wordt door authenticiteit in dineren, kunst, excursies, design en milieubeheer”, aldus Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba.

De oprichter en CEO van Regenerative Resorts, Michael Phillips, vertelt: “We heten Bucuti & Tara Beach Resort van harte welkom in ons netwerk van unieke accommodaties. De toewijding aan een duurzame wereld en de inzet voor het leveren van uitstekende kwaliteit en service, sluiten perfect aan bij onze missie om de hospitality-wereld meer regeneratief te maken. Samen zullen we positieve verandering brengen en de weg vrijmaken voor een duurzamere toekomst.”

Lid worden van het platform Regenerative Travel is een belangrijke stap voor het resort. Een recent onderzoek van Expedia naar duurzaam reizen toont namelijk aan dat 90 procent van de consumenten op zoek is naar duurzame opties en op zoek is naar hotels, vervoer, restaurants en excursies die passen bij hun eigen persoonlijke inzet voor duurzaamheid.

← Meer cruises vanuit Nederland bij Holland America Line Wegenwacht opent extra servicepunt in Frankijk →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam