Laat je met een zeilboot vervoeren, het alternatief voor vliegen

Overig 25 jun 2020
Laat je met een zeilboot vervoeren, het alternatief voor vliegen

Een lijndienst per zeilschip, waarom niet eigenlijk? Ondernemer Karel de Boer, ontwerper en architect, zette de stap. Hij zet zeilschepen in om mensen van A naar B te brengen, zoals bijvoorbeeld van Rotterdam naar Londen. Geen motoren, geen brandstof. Alleen de wind. 

De Boer, een zakenman die dagelijks met een crossbody tas het kantoor bezocht, gooide het roer om nadat een grote opdracht niet doorging. Hij besloot een lange zeilreis te maken en onderweg bedacht hij waarom er eigenlijk niet vaker zeilschepen werden ingezet om passagiers te vervoeren.

Hij liet het er niet bij zitten en stelde alles in het werk om lijndiensten per zeilschip op te zetten. Dat werd Fair Ferry, hét alternatief voor vliegen. Zijn eerste tocht ging van Rotterdam naar Londen. Hij voer zelf mee en vroeg de passagiers wat ze ervan vonden. Mensen wilden vooral meer comfort en privacy, dus paste hij zijn reizen daarop aan.

Hoogstens tien mensen met hun tassen op een high-tech wedstrijdjacht

“Daarom zijn we van een 35 meter lang schip voor zeventien personen naar een 65 meter lang schip voor 36 personen gegaan.” Dat schip is Artemis, een voormalig walvisjager waarop alle kamers een eigen douche en toilet hebben,” vertelt hij Metronieuws.

Er zijn meerdere bestemmingen in Europa te bereiken en een oversteek over de Atlantische Oceaan staat nu op het verlanglijstje, met een high-tech wedstrijdjacht. Daar kunnen tien mensen met hoogstens een aantal tassen op mee. Bijzondere reis zal dat zeker worden en het wordt het ultieme alternatief voor vliegen genoemd. Het is nog even uitgesteld vanwege de corona-crisis.

Geen zorgen over of je schoudertas heren als handbagage mee kan

Nu veel mensen in eigen land blijven, heeft De Boer voor deze zomer een ander plan: Kustlijn. Dit is een veerdienst die langs Nederlandse kustplaatsen en de Waddeneilanden vaart. Niet met een romantisch scheepje, maar met een luxe zeilschip, een tallship van 35 meter lang, gebouwd in 1902. Harlingen, Terschelling, Texel, Den Helder, Scheveningen, Vlissingen en weer naar het noorden. Je kunt per etappe mee. Zo’n tocht neemt vier dagen in beslag. Hoe lang er gezeild wordt hangt af van de wind. Aan boord heeft elke passagier een eigen hut, of een hut per huishouden. Je druk maken over het formaat van je weekendtas, schoudertas heren of rugzak en of deze als handbagage mee kan, hoeft niet. Je stapt aan boord en het schip meert af.

← 6 zaken om te controleren aan je auto voordat je op vakantie gaat Zomer 2020: op vakantie met je vrienden! →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam