Moraira

Bestemmingen 27 jan 2010
Moraira

Spanje is een groot land met heel veel sfeervolle plaatsen. Het Iberische land is meer dan toeristenplaatsen vol neonlicht, matige eettentjes en overvolle stranden. Als mooie oase aan de Costa Blanca heb je bijvoorbeeld het prachtige Moraira. Dit vissersdorpje trekt jaarlijks tienduizenden toeristen, maar heeft absoluut niet het imago van een dorpje dat tenonder is gegaan aan het massatoerisme. Het beleid dat ervoor zorgt dat het aantal hotels vrij beperkt blijft en grote all-inclusive resorts hier geen kans maken is de belangrijkste reden dat de authentieke sfeer hier toch voor een redelijk deel behouden blijft.

Villa’s

Opvallend aan het dorpje Moraira is het grote aantal villa’s dat hier staat. Ongeveer 95% van alle toeristen die hier overnachten doen dat in een villa die vrijwel altijd voorzien is van een eigen zwembad. Een villa in Moraira is nog betaalbaar, zo betaal je in het voorseizoen gemiddeld 600 tot 1000 euro voor een zespersoons villa met privézwembad. In het hoogseizoen lopen de prijzen op naar gemiddeld 1400 tot 2000 euro. Als je je bedenkt dat je voor een beetje luxe hotelkamer een kleine duizend euro per kamer per week kwijt bent dan kun je zo uitrekenen dat dit eigenlijk een schijntje is.

Informatie over Moraira

De afgelopen jaren is de hoeveelheid informatie over Moraira op internet flink gegroeid. De site Landenportal heeft uitstekende beknopte reisinfo over Moraira op haar site staan en sinds vorig jaar zijn er tweeNederlandstalige sites live gegaan die zich volledig richten op Moraira en de bezienswaardigheden in het achterland en langs de Costa Blanca. Vrij beperkt maar wel uitstekende info vind je op de site Moraira-CostaBlanca. Nog een stuk uitgebreider en zeer accuraat is de informatie die je vind op www.moraira-informatie.nl

 

 

← Aruba krijgt tram Rum & reggae →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam