Steeds meer landen weigeren Nederlanders

Steeds meer landen weigeren Nederlanders

Dankzij het coronavirus COVID-19 wordt het aantal landen waar we als Nederlander naartoe kunnen reizen snel kleiner. Na het op slot gooien van Italië en het niet meer toelaten van Schengen-passagiers in de Verenigde Staten, sluiten steeds meer landen en bestemmingen hun luchtruim en grenzen. Soms is er sprake van een algehele lockdown, zoals Denemarken, vaak gaat het om reizigers uit specifieke landen. Zo zijn Nederlanders voorlopig niet meer welkom in Turkije en Tsjechië. Gisteren volgde er een nieuwe schok voor de reisbranche: Curacao en vervolgens Aruba sluiten het luchtruim voor vliegtuigen vanuit Nederland. Vanochtend volgde het nieuws dat ook Bonaire, dat officieel onderdeel van Nederland is, geen Nederlanders meer toelaat. Cruiseschepen worden voorlopig ook geheel geweerd op Bonaire.

De vraag is hoe snel dit uitbreidt. Waar kun je straks als Nederlander nog wel naartoe? Hoe lang duurt het totdat Nederland zelf op slot gaat? Er is niemand die een juiste voorspelling kan doen op dit moment. De hoop is vooral gevestigd op een terugloop in het aantal nieuwe gevallen van coronabesmettingen, waardoor de grenzen mondjesmaat weer open zullen gaan. Wij achten de kans niet onwaarschijnlijk dat er dan eerst een tussenfase komt van verplichte quarantaines van 14 dagen.

← Reissector voert corona-voucher in KLM vliegt voorlopig niet naar Milaan, Venetië en Napels →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam