TUI stopt met eigen vluchten naar Florida

Vliegen 18 dec 2019
TUI stopt met eigen vluchten naar Florida

Slecht nieuws voor liefhebbers van de Amerikaanse staat Florida: reisorganisatie TUI stopt met ingang van mei 2020 met het aanbieden van eigen vluchten naar Florida. Daarmee valt de mogelijkheid weg om in het zomerseizoen rechtstreeks naar Florida te vliegen. Nu vliegt de grootste reisorganisatie ter wereld nog twee maal per week vanuit Amsterdam naar Orlando en Miami. Het is behalve de rechtstreekse vlucht van KLM naar de internationale luchthaven van Miami de enige manier om zonder overstappen naar Florida te vliegen. In de zomermaanden is die mogelijkheid er niet. Dan worden de vluchten van KLM/Air France via Parijs uitgevoerd.

Meer flexibiliteit

Er is ook goed nieuws: TUI blijft pakketreizen en fly&drives aanbieden naar Florida. Vanaf het zomerseizoen 2020 werken ze samen met Delta Airlines, waarmee ze naar Tampa, Orlando en Miami zullen vliegen. Dat betekent wel dat je altijd zult moeten overstappen in Amerika, want Delta vliegt niet rechtstreeks vanaf Schiphol naar de bestemmingen in Florida. Het voordeel voor Floridagangers is dat er meer flexibiliteit komt in de aankomst- en vertrekdagen.

Curaçao

Het wegvallen van de vluchten van TUI naar Florida zorgt ervoor dat er vluchtcapaciteit te herverdelen valt. In dit geval wordt de extra capaciteit ingezet om meer vluchten naar Curaçao aan te kunnen bieden. Deze Caribische bestemming wordt alsmaar populairder onder Nederlandse toeristen die op zoek zijn naar een zonvakantie.

← Singapore Airlines gaat op Brussel vliegen KLM stopt met rechtstreekse vluchten naar Havana →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam