KLM stopt met rechtstreekse vluchten naar Havana

Vliegen 24 sep 2019
KLM stopt met rechtstreekse vluchten naar Havana

KLM stopt volgend jaar met de rechtstreekse vluchten naar Havana. De verbinding naar de hoofdstad van Cuba moet wijken voor een nieuwe rechtstreekse route tussen Amsterdam Schiphol Airport en Austin in de Verenigde Staten. Deze stad in de staat Texas wordt toegevoegd aan het aantal bestemmingen in Amerika waar rechtstreeks op gevlogen wordt. Dit jaar werden Las Vegas en Boston geïntroduceerd als nieuwe KLM-bestemmingen. De nieuwe route is het gevolg van de strategie om het trans-Atlantische netwerk samen met Air France en Delta Airlines verder uit te bouwen. De concurrentie op Aziatische en Afrikaanse bestemmingen door luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio zorgt ervoor dat de routes tussen Amerika en Europa voor de Skyteam-partners de beste groeikansen biedt.

Dat de rechtstreekse route tussen Amsterdam en Havana hiervoor moet wijken heeft vooral te maken met het feit dat KLM geen extra vluchten kan krijgen op Schiphol. Voor iedere nieuwe vlucht moet er een bestaande vlucht wijken. In dit geval is Havana de dupe van de beperking op het aantal vliegbewegingen voor Schiphol. De nieuwe dienstregeling gaat op 4 mei 2020 in. Vanaf dat moment kun je drie keer per week naar Austin vliegen. Dat doet KLM met een Airbus A330-300. Wie naar Havana wil vliegen die kan met KLM-partner Air France via Parijs naar Havana vliegen.

← TUI stopt met eigen vluchten naar Florida Transavia start verbinding Rotterdam - Bilbao →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam