Record bezoekersaantallen Sziget weer gebroken

Evenementen 03 okt 2016
Record bezoekersaantallen Sziget weer gebroken

Het 7-daagse festival Sziget in Budapest wordt steeds populairder en dat blijkt wel aan het aantal bezoekers. Er was al een record gezet in 2015 met meer dan 440.000 bezoekers, maar dat is dit jaar dus weer verbroken met bijna 500.000 bezoekers. De aantallen worden gemeten per zes dagen, omdat het festival vroeger uit zes dagen bestond, in plaats van zeven. Vanuit het festival verkopen ze ook dagtickets, omdat de organisatie wil dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te kunnen genieten van het festival. Per dag wandelen er dan ook zo’n 90.000 mensen rond op het eiland.

De bezoekers bestaan nog voor de helft uit Hongaren, maar de internationaliteit wordt steeds groter. Op het festival wandelen zo’n 20.000 Nederlanders rond op het festival. Dit maakt dat de Nederlanders nog als grootste internationale groep vertegenwoordigt wordt, maar het aantal mensen uit de UK stijgt ieder jaar meer. Dit scheelt niet veel meer met het aantal Nederlanders. Meer landen uit Europa worden vertegenwoordigt op het festival, je vind er veel mensen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Turkije en Zwitserland. Sziget is een van de grootste festivals van Europa dus het is ook niet gek dat er zo veel Europeanen op af komen. Dit jaar is er een maximum aan de kaartverkoop gesteld, omdat de capaciteit anders te klein wordt. De populariteit van het festival is niet alleen meer te vinden binnen Europa, maar het aantal bezoekers van buiten Europa stijgt, zo vind je er ook steeds meer mensen uit Israël en zelfs Australië.

 

De vakantiebeurs 2015 →

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Eckhardt
Jeroen Eckhardt

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven voor websites. Sinds die tijd heb ik al een groot aantal bestemmingen bezocht. Eerst voornamelijk virtueel maar nadat ik de kans kreeg dit fulltime te doen reis ik ook letterlijk naar verschillende bestemmingen over de wereld. Sinds 2011 deel ik fulltime mijn ervaringen en foto’s op het internet onder andere op vakantienieuws.nl.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam