Dit zijn dé landen om deze zomer te bezoeken

Vakantie 03 aug 2021
Dit zijn dé landen om deze zomer te bezoeken

Er is goed nieuws voor de reisbranche: besloten is dat Europese landen slechts op groen óf geel komen te staan. Het is afgelopen met die vervelende code oranje kleur (tenzij een nieuwe coronavariant roet in het eten gooit). Dit betekent dat we weer volop (uiteraard met naleving van de regels), reizen kunnen gaan boeken zonder teveel stress! Maar welke landen kun je deze zomer nu het beste bezoeken? Dat zijn de volgende bestemmingen die op dit moment als groen worden bestempeld:

Zweden

Zweden laat Nederlanders met alle plezier hun mooie land betreden wanneer je volledig gevaccineerd bent (minstens 2 weken), of een herstel- of testbewijs kunt laten zien. Je hoeft vooraf geen formulieren in te vullen, zoals dat bij sommige landen wel het geval is. Over het algemeen zijn de meeste toeristische attracties in Zweden gewoon open. Vaak moet je wel vooraf tickets reserveren. Boek ook op tijd je accommodatie in Zweden, bijvoorbeeld op de website van Interhome. Hier vind je een breed scala aan topverblijven op de mooiste locaties.

Italië

In Italië zijn de coronamaatregelen sinds een paar weken versoepeld. Dit betekent dat mondkapjes nu slechts nog binnen gedragen hoeven te worden; dus niet op straat. En dit is erg welkom voor toeristen die niet gewend zijn aan de warme temperaturen. Bovendien kom je Italië zonder problemen in wanneer je je Digitale Corona Certificaat kunt laten zien. Let wel op: voor vertrek naar Italië moet je een registratieformulier invullen.

Oostenrijk

Ben je tenminste 3 weken volledig gevaccineerd, heb je corona gehad of kun je een PCR- of antigeentest laten zien? Dan verwelkomt Oostenrijk je met open armen. De avondklok in Oostenrijk is opgeheven en er geldt geen maximum voor het aantal personen waarmee je op vakantie gaat. Ook alle campings in Oostenrijk zijn weer open. Het dragen van een mondkapje is bovendien alleen binnen verplicht.

Polen

Heb je kinderen jonger dan 12 jaar? Zij mogen Polen binnenreizen zonder enkele beperkingen. Als volwassene mag je met je Digitale Corona Certificaat het land binnen. Ook in Polen zijn alle campings open en geldt er geen avondklok meer. Mondkapjes hoeven op dit moment alleen nog maar gedragen te worden in openbare ruimtes. En de meeste winkels en horecagelegenheden zijn open zonder beperkingen.

Hongarije

In Hongarije mag je (in tegenstelling tot veel andere Europese landen), al op vakantie na slechts één keer gevaccineerd te zijn. Dit is voor veel mensen die weken op hun tweede vaccinatie moeten wachten goed nieuws! Er worden weer evenementen en feesten gehouden onder bepaalde voorwaarden en mondkapjes zijn alleen in openbare ruimtes verplicht. Zelf een sjaal of andere vorm van gezichtsbedekking wordt toegestaan.

Slowakije

Voor volledig gevaccineerden geldt in Slowakije geen inreisbeperking. Heb je pas 1 prik gehad en wil je toch naar Slowakije? Dan mag je op de dag van aankomst een test laten doen. Is deze negatief? Dan hoeft je niet in quarantaine. Let op: reizen naar Slowakije met niet-gevaccineerde kinderen is alleen mogelijk wanneer je vooraf een registratieformulier voor hen invult.

Over het algemeen zijn het aantal coronagevallen in heel Slowakije afgenomen, wat het tot een vrij veilig vakantieland maakt. Er worden weer evenementen georganiseerd en mondkapjes zijn niet meer verplicht, maar worden geadviseerd.

Zoals je ziet zijn er weer volop mogelijkheden. Aangezien alle bovenstaande landen de kleurcode groen hebben, vervalt de quarantaineplicht bij volledige vaccinatie en bij het tonen van een negatief- of herstelbewijs. Bovendien wordt Nederland door deze landen niet als hoogrisicogebied gezien. Welk land ga jij bezoeken?

← Last minute boekingen zorgen voor goede zomer Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam