GLOW 2014

Evenementen 12 nov 2014
GLOW 2014

Nog vier avonden is één van de leukste en meest innovatieve evenementen van Eindhoven te zien. Dit jaar neemt GLOW je mee langs een route door de binnenstad van Eindhoven, door de Parklaan en het spoorgebied. Langs de route kom je twintig lichtobjecten tegen. Soms heel groot en indrukwekkend soms klein en indringend.

Naast de twintig verschillende objecten zijn er ook een aantal side events langs de route te vinden. Deze side events kunnen allemaal zonder reservering bezocht worden behalve in de Augustijenkerk, hiervoor zijn entreekaarten verplicht.

Als je GLOW wilt bezoeken zorg er dan voor dat je op tijd in de stad aanwezig bent, want GLOW wordt dit jaar erg druk bezocht en dit kan zorgen voor files richting de binnenstad. Daarnaast wordt een groot deel van het centrum van Eindhoven vanaf 18:30 afgesloten voor autoverkeer.

Eenmaal in Eindhoven aangekomen zal je snel de stroom met mensen zien die de route van GLOW volgt. De route neemt je mee langs enkele schitterende kunstwerken die je van de ene in de ander verbazing laten vallen. Mooi, angstaanjagend of juist weer sexy of verbazingwekkend. Alles kom je tegen tijdens je de wandeltocht door Eindhoven. De wandeling zal alles bij elkaar ongeveer twee uur in beslag nemen. Stop je onderweg bij alle side events dan moet je er nog zeker een uur bijrekenen.

GLOW next
Naast GLOW is er ook GLOW next. Dit event vindt plaats op Strijp-S en is het wat meer experimentele zusje van GLOW. In verschillende oude bedrijfsgebouwen van Philips maar ook gewoon op straat kom je bijzondere en soms eigenzinnige lichtcreaties tegen. Een van de grote voordelen van GLOW next is dat een stuk minder druk is dan GLOW en je daardoor een veel intenser kunt genieten van de verschillende installaties en projecten

Glow en GLOW next is nog tot 15 november te zien in Eindhoven. Wie dit jaar niet meer kan moet zeker de datum van volgend jaar in de gaten houden waarschijnlijk zal het in de eerste of tweede week van november zijn. Wel is al bekend dat GLOW volgend jaar in het teken van Vincent van Gogh zal staan.

← 70 jaar herdenking Slag om de Ardennen 1944-1945 Kerstmarkten Praag 2014 →

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Eckhardt
Jeroen Eckhardt

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven voor websites. Sinds die tijd heb ik al een groot aantal bestemmingen bezocht. Eerst voornamelijk virtueel maar nadat ik de kans kreeg dit fulltime te doen reis ik ook letterlijk naar verschillende bestemmingen over de wereld. Sinds 2011 deel ik fulltime mijn ervaringen en foto’s op het internet onder andere op vakantienieuws.nl.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam