De Efteling: deze evenementen staan dit jaar op de planning

Evenementen 15 sep 2023
De Efteling: deze evenementen staan dit jaar op de planning

De Efteling is niet zomaar een pretpark: het is een betoverende wereld waar sprookjes werkelijkheid worden. Sinds de opening in 1952 entertaint de Efteling dagelijks duizenden bezoekers van alle leeftijden met vele attracties in combinatie met een magische ervaring.

Jaarlijks worden er meerdere evenementen georganiseerd in het pretpark, die de beleving nóg leuker maken. Benieuwd welke er nog op de planning staan dit jaar? Wij zochten het voor je uit.

Beleef de Winter Efteling

Nog een paar maanden voordat het meest knusse seizoen van het jaar van start gaat: de winter. De Efteling speelt hier jaarlijks op in en organiseert de Winter Efteling. Van 13 november 2023 tot en met 28 januari 2024 vind je door het hele park duizenden twinkelende lichtjes, warme vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. Ook koop je door het hele park heerlijke winterse lekkernijen. Een échte must go tijdens bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Tijdens deze periode organiseert de Efteling ook enkele evenementen:

  • Kerst in de Efteling

Tijdens de kerstdagen ben je bij de Efteling aan het juiste adres! Geniet van de gezellige kerstsfeer, geniet van een heerlijke kerstmaaltijd en breng de rest van de tijd door in het attractiepark. Een geweldige belevenis voor jong en oud!

  • Oud en Nieuw

Op 31 december luid je samen met je dierbaren het nieuwe jaar in in de Efteling. Nadat je overdag van alle attracties hebt genoten, beleef je ‘s avonds de jaarwisseling met prachtig vuurwerk.

Efteling slaat Halloween over

Alle Halloween-liefhebbers vinden dit misschien een beetje jammer: de Efteling viert geen Halloween. Maar er zijn natuurlijk het hele jaar door genoeg spannende activiteiten in het park te ondernemen. Zo vind je heksen, wolven, draken en boze stiefmoeders in het Sprookjesbos.

Hou je wel van spannende, donkere ruimtes? Dan is de Vogel Rok zeker wat voor jou! Maar ook het spookschip De Vliegende Hollander, het vervloekte huis Villa Volta en het griezelige spookhuis Spookslot mogen echte durfals zeker niet overslaan.

Boek je overnachting voor de Efteling

Ben je van plan binnenkort meerdere dagen de Efteling te bezoeken? Kijk dan eens of je een leuk Efteling arrangement (of wellicht later in het jaar een winterarrangement) kan vinden. Hierbij geniet je van leuke extra’s naast je bezoek aan het pretpark. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ontbijt en diner in combinatie met een ontspannende overnachting. Een groot voordeel: ‘s ochtends ben je als een van de eerste in het attractiepark, omdat je vlakbij het park overnacht en dus geen rekening hoeft te houden met files op de weg. De wachtrijen voor attracties zijn dan nog een stuk korter!

Fotocredits:
Photo by Daan Schrikker on Unsplash

Record bezoekersaantallen Sziget weer gebroken →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam