IJssculptuur festival van Luik

Evenementen 10 dec 2014
IJssculptuur festival van Luik

Sinds 22 november zijn er op de Place de Guillemins in Luik een paar van Disney grootste helden te vinden. In een bijzonder koude tent is door enkele van de grootste ijskunstenaars ter wereld de disneymagie gecreëerd. Normaal gesproken kun je je Disneyhelden alleen maar in één van de parken van Disney tegenkomen maar de hele maand december en een deel van januari zijn ze nog te zien in Luik en op de Vlaamse kaai in Antwerpen.

Bij binnenkomst van de tent vallen je twee dingen gelijk op als eerste de prachtige beelden en ten tweede dat het er heel erg koud is. Er wordt gezegd dat de gemiddelde temperatuur in de tent ongeveer min zes graden Celsius bedraagt. Mutsen, wanten, sjaals en dikke jassen zijn dus geen overbodige luxe. gelukkig kun je na je bezoek aan de ijssculpturen even opwarmen met een warme chocomelk in de naastgelegen bar.

De Helden
Lopend langs de verschillende sculpturen zal je ongeveer alle helden herkennen die ooit gecreëerd zijn door Disney. Niet allen de nieuwe helden zoals prinses Elsa en prinses Anna uit Frozen maar ook de oude helden zoals de zeven dwergen en zo goed als alle karakters uit Alice in Wonderland kom je er tegen. Kapitein haak heeft zelfs zijn hele piratenboot meegenomen. Dit is niet de enige boot die er te vinden is want ook kapitein Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean heeft zijn schip meegenomen. Naast de verschillende Disneykarakters kom je ook de kerstman tegen. Persoonlijk vond ik de ijssculptuur van Hercules met zijn paard Pegasus één van de mooiste. Achterin de tent is een grote glijbaan van ijs gemaakt waar intensief gebruik van gemaakt wordt door de kinderen.

Het ijssculptuur festival in Luik is nog tot 4 januari te vinden op de Place de Guillemins in Luik. Het festival is iedere dag geopend van 10:00 tot 19:00.

extraijssculptuur-5 extraijssculptuur-4 extraijssculptuur-3 extraijssculptuur-2 extraijssculptuur

← De vakantiebeurs 2015 70 jaar herdenking Slag om de Ardennen 1944-1945 →

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Eckhardt
Jeroen Eckhardt

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven voor websites. Sinds die tijd heb ik al een groot aantal bestemmingen bezocht. Eerst voornamelijk virtueel maar nadat ik de kans kreeg dit fulltime te doen reis ik ook letterlijk naar verschillende bestemmingen over de wereld. Sinds 2011 deel ik fulltime mijn ervaringen en foto’s op het internet onder andere op vakantienieuws.nl.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam