Orkaandreiging Antillen

Weer 01 sep 2010
Orkaandreiging Antillen

De stormwaarschuwing voor Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius is veranderd in een orkaanwaarschuwing. Dit vanwege met de komst van tropische storm Earl die zondagochtend volgens meteorologen zal aanzwellen tot een orkaan. Deze drie eilanden behoren tot de zogenaamde bovenwindse eilanden die liggen binnen de berekende koers voor Earl. De koers van orkaan Earl wordt op dit moment berekend langs de noordzijde van de eilanden. De iets noordelijker gelegen eilanden Anguilla en de Britse Maagdeneilanden lopen het grootste risico om vol getroffen te worden. Zelfs als de Antillen niet met het oog van de orkaan te maken krijgen zal de overlast door wind maar vooral neerslag waarschijnlijk flink zijn.

De berekening op dit moment voorspelt dat orkaan Earl maandag tussen de vroege ochtend en 10 uur ’s avonds lokale tijd de eilanden zal passeren. Daarna trekt de orkaan waarschijnlijk als tropisch storm verder in noordwestelijke richting waar het richting de Verenigde Staten trekt. Aruba, Bonaire en Curacao behoren tot de benedenwindse eilanden en lopen geen gevaar. Deze eilanden liggen ongeveer 800 tot 1000 kilometer van het pad van de orkaan af.

 

← Hittegolf in Spanje breekt record Hitte zorgt voor weinig zicht →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam