Aruba populairder dan ooit

Aruba populairder dan ooit

Aruba doet het zeer goed als toeristische bestemming. Dat heeft geresulteerd in een recordjaar qua aantal bezoekende toeristen. Het afgelopen jaar mocht het Caribische eiland bijna 1,9 miljoen bezoekers verwelkomen. In totaal waren er 1.082.003 verblijfstoeristen die tenminste één nacht op het eiland verbleven. Dat betekent een groei van 1,1 procent. Bij de cruisepassagiers is er een stijging van 2,9% te zien. In totaal bezochten 815.161 cruisepassagiers Aruba. Dat is een enorme hoeveelheid als je kijkt naar het beperkte aantal inwoners op het eiland. De vraag is of de groei van het aantal mensen dat minder dan een dag Aruba bezoekt het evenwicht niet teveel verstoort. Dat is onze mening als we dergelijke cijfers zien.

De Noord-Amerikanen nemen het grootste aandeel van het verblijfstoerisme voor hun rekening. Bijna driekwart van alle toeristen op Aruba is afkomstig uit Noord-Amerika. Vooral de Verenigde Staten is zwaar vertegenwoordigd in de statistieken.

Europa heeft slechts een aandeel van minder dan 9%. In 2018 reisden 90.000 Europeaanse toeristen naar Aruba. Dat betekende een kleine daling van 1% ten opzichte van het jaar daarvoor. Aan de Nederlanders lag dit niet. In totaal reisden ongeveer veertigduizend landgenoten naar Aruba, wat een plus van acht procent betekent.

Aruba is vooral zo populair omdat het binnen de Caraïben tot de meest veilige bestemmingen behoort en het weer vrijwel het hele jaar door prima is voor een aangename zonvakantie. De Nederlandse markt profiteert daarnaast flink van de vliegverbindingen van KLM en TUIfly tussen Amsterdam en Oranjestad.

← Kaarten voor Colosseum deze zomer lastig te verkrijgen Tenerife populairste bestemming in wintermaanden →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam