Nederlanders massaal naar Spanje met kerst

Vakantie 12 dec 2016
Nederlanders massaal naar Spanje met kerst

Nederlanders zoeken deze kerstvakantie vooral de zon op en dan met name in Spanje. De costa’s van Spanje, de Balearen en vooral de Canarische Eilanden zijn volgens reisorganisatie TUI helemaal hot als kerstbestemming. Hoewel wintersport het ook zeker goed doet (Oostenrijk staat op de tweede plek als kerstbestemming) lijkt het erop dat mensen die deze kerstvakantie op reis gaan vooral richting de winterzon zullen vliegen.

De top drie bestemmingen die Nederlands grootste reisorganisator ziet is:

  1. Spanje, en dan vooral Canarische eilanden
  2. Oostenrijk
  3. De ABC-eilanden, en dan vooral Curaçao 

Wel 30% van alle kerstvakantiegangers gaat naar Spanje en dat is bijna 5% meer dan vorig jaar. Als individuele bestemming is Gran Canaria de onbetwiste nummer één voor de Nederlandse kerstvakantieganger. Een warme omgeving op ruim 4 uur vliegen is zeer aantrekkelijk. Maar we deinzen er ook niet voor terug om in een kleine 10 uur naar Curaçao te vliegen en 100% zeker te zijn van die warme zon en zee. Een actieve skivakantie, en dan vooral in Oostenrijk, blijft hoog op de kerstverlanglijst van velen staan. Met z’n tweeën, het gezin en vaak ook met de hele familie, vertrekken we naar de sneeuw. Vooral met de auto en in mindere mate met vliegtuig of bus en trein.

Trends Kerstvakantie

De bestemmingen die het snelst groeien en op steeds meer belangstelling mogen rekenen tijdens de kerst zijn: Kaapverdische eilanden, Portugal en Finland. Fins Lapland staat daarbij voor de trend om alternatieve actieve wintervakanties te ontdekken. Er kan ook geskied worden, maar de aantrekkelijkheid zit vooral in activiteiten als een hondenslee-rit, snowscootertochten, ijsvissen en natuurlijk het noorderlicht bewonderen. Portugal is niet heel zonzeker in de winter, maar wel aangenaam van temperatuur en zeer aantrekkelijk van prijs.

Waar reizen de andere Europeanen heen?

TUI is een groot internationaal reisconcern en heeft daarmee de reisactiviteiten van zeer vele landen in kaart. Tijdens de kerstvakantie zijn er opvallende verschillen en een gemeenschappelijke noemer. Veel Fransen spenderen de kerst in Marokko, de Zweden voelen zich aangetrokken tot Thailand en de Zwitsers mogen graag op de Malediven verblijven. De Duitsers blijven graag in eigen land, maar ook cruises zijn bij hen populair.

Maar dé onbetwiste hit, ook bij de ons omringende landen, zijn de Canarische eilanden. Gran Canaria is de favoriet van de Nederlanders, Zweden en Fransen. De Duitsers reizen vooral naar Fuerteventura en de Engelsen geven de voorkeur aan een winter break op Tenerife. De Ieren daarentegen kiezen Lanzarote als populairste zonbestemming binnen de Canarische eilanden.

Nog boeken naar de zon

Voor wie nog weg wil is zeker nog een zonnige reis te vinden naar de Antillen, Gambia en misschien ook nog wel de Kaapverdische eilanden. Op de Canarische eilanden moet je wat langer zoeken vanwege de internationale populariteit. Voor wie tijdens de kerstvakantie in zon of sneeuw wil verblijven, is het van belang vroegtijdig te boeken. Buitenkansjes zijn nog te vinden op vertrekdata als 25 of 31 december, wanneer mensen liever aan tafel of bij familie of vrienden zitten dan in een vliegtuig of een bus.
Bekijk hier alle zonvakanties bij TUI

← Vakantie Dealz start samenwerking met Studenten Wegwijzer Gambia en Kaapverdië erg populair deze winter →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam