Vakantie Dealz start samenwerking met Studenten Wegwijzer

Vakantie 23 feb 2017
Vakantie Dealz start samenwerking met Studenten Wegwijzer

Studenten Wegwijzer, ooit gestart als platform voor met name eerstejaars studenten, richt zich inmiddels op het studentenleven in de volle breedte en gaat voor vakanties een strategische samenwerking aan met Vakantie Dealz.

Aanbiedingen website Vakantie Dealz, vooral bekend van de voordelige zonvakanties, is het afgelopen jaar hard gegroeid, met inmiddels ruim 20.000 likes op Facebook. De formule is eenvoudig: het spotten van zeer scherpe deals bij de diverse reisorganisaties in Nederland. Nu gaat Vakantie Dealz de samenwerking aan met Studenten Wegwijzer op het gebied van jongerenvakanties.

Het kersverse samenwerkingsverband gaat zich vooral richten op studenten en jongeren in de leeftijdscategorie 17 tot 23 en op populaire jongerenbestemmingen in Spanje (eerder deze maand rapporteerden we al dat Lloret de Mar onverminderd populair is), Griekenland, Portugal en Turkije. Daarnaast worden ook opkomende bestemmingen in de spotlight gezet, zoals Porec (Kroatie) en Sunny Beach (Bulgarije).

Populariteit jongerenvakanties tanende?
Alhoewel het er misschien op lijkt dat er het animo voor jongerenreizen de afgelopen jaren is gedaald, zien de partijen de vakantiemarkt voor jongeren nog zonnig in.

google-trends-jongerenvakantie

Bron: Google Trends – aantal zoekopdrachten voor ‘jongerenvakantie’

 

Volgens Vakantiedealz.nl is deze daling deels te verklaren door de economische ontwikkelingen en is de verwachting dat het tij de komende jaren gaat keren. Daarnaast oriënteren jongeren zich steeds vaker op Social Media en via deal websites op hun vakantie en wordt er dus minder gezocht via Google. Geen probleem dus volgens het nieuwe samenwerkingsverband.

← Op vakantie in september of oktober Nederlanders massaal naar Spanje met kerst →

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Eckhardt
Jeroen Eckhardt

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven voor websites. Sinds die tijd heb ik al een groot aantal bestemmingen bezocht. Eerst voornamelijk virtueel maar nadat ik de kans kreeg dit fulltime te doen reis ik ook letterlijk naar verschillende bestemmingen over de wereld. Sinds 2011 deel ik fulltime mijn ervaringen en foto’s op het internet onder andere op vakantienieuws.nl.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam