Gambia en Kaapverdië erg populair deze winter

Gambia en Kaapverdië erg populair deze winter

Dit winterzonseizoen zijn er twee bestemmingen die flink in populariteit gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar. Zowel Kaapverdië als Gambia zijn deze winter erg in trek als strandbestemming. Dat blijkt uit de statistieken van winterzonsite www.winterzon.net.

De toegenomen vraag naar deze twee bestemmingen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dankzij de vliegafstand van minder dan zeven uur, de relatief lage prijzen en de veiligheid ten opzichte van bijvoorbeeld Egypte is het bijna vanzelfsprekend dat juist deze twee landen in de belangstelling van zonminnend Nederland staan.

Dubai is en blijft ook een goed alternatief, maar de koers van de dirham ten opzichte van de euro heeft er wel voor gezorgd dat deze prachtige zonbestemming kostentechnisch wat minder gunstig ligt deze winter.

← Nederlanders massaal naar Spanje met kerst Canarische Eilanden blijft winterzontopper →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam