Minder vluchten Air Malta naar Amsterdam

Vliegen 07 jan 2022
Minder vluchten Air Malta naar Amsterdam

De komende maanden zal Air Malta minder vluchten uitvoeren tussen Schiphol en Malta. Door de covid19-pandemie zijn mensen minder momenteel reislustig. Dat vertaalt zich in aanzienlijk minder passagiers op veel routes. Zo is er nu aanzienlijk minder belangstelling om vanuit Amsterdam richting Malta te vliegen. Januari en februari zijn voor deze vakantiebestemming sowieso niet de beste reistijd voor een zonvakantie op Malta. Het is er dan aanzienlijk grijzer, natter en koeler dan tijdens de warme zomermaanden. Normaliter moet men het nu vooral hebben van zakenverkeer en bezoek aan familie of vrienden. En dat staat nu duidelijk op een lager pitje.

Deze maand worden er drie wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Malta uitgevoerd: op dinsdag, donderdag en zondag. Volgens InsideFlyer vervalt de dinsdagvlucht vanaf het einde van januari. Dan blijven alleen de zondag- en donderdagvlucht van Air Malta over. De verwachting is dat dit een tijdelijke maatregel is, die komt te vervallen zodra de temperaturen op Malta stijgen en het aantal coronabesmettingen daalt. De vraag is of het opschroeven van de vluchtfrequentie nog tijdens het winterseizoen gebeurt, dat tot eind april loopt, of dat er op tot het zomerseizoen gewacht zal worden.

← Air Belgium start lijndienst naar Bonaire Versoepelde reisadviezen stimuleren verkoop vliegtickets →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam