Versoepelde reisadviezen stimuleren verkoop vliegtickets

Vliegen 04 aug 2021
Versoepelde reisadviezen stimuleren verkoop vliegtickets

Het is nog maar een week geleden dat de Nederlandse overheid de reisadviezen voor Europa aanpaste, waardoor het gemakkelijker geworden is om naar bestemmingen zoals Spanje en Portugal te vliegen. Het effect hiervan was direct zichtbaar bij reissites, touroperators en luchtvaartmaatschappijen. De bezoekstatistieken en de verkopen schoten omhoog. Het moment dat de hele Europese Unie groen en geel kleurde op de reisadvieskaart van het ministerie van buitenlandse zaken werd door de Nederlanders gezien als het verlossende signaal om toch echt op vakantie te gaan. Men begon massaal te zoeken naar vliegtickets naar Faro, Alicante, Ibiza en andere zonbestemmingen in het zonnige zuiden van Europa. Reisorganisaties TUI en Sunweb lieten weten met een enorme toename te maken te hebben in het aantal verkochte vakanties.

Losse vliegtickets

Het wegnemen van een groot stuk onzekerheid bleek vooral een stimulans voor de verkoop van vliegtickets. Met name Transavia, dé Nederlandse vervoerder van vakantiegangers naar Zuid-Europese zonbestemmingen, moet dit goed gemerkt hebben. Want op het moment dat een negatief reisadvies continu als een zwaard van Damocles dreigde, vond een groot deel van de Nederlanders het te risicovol om een vakantie te boeken op basis van losse vliegtickets en zelf de accommodatie boeken. Die zorg is vorige week grotendeels weggenomen. De kans dat een EU-land op basis van de coronapandemie een negatief reisadvies krijgt is een heel stuk kleiner geworden.

Goede prijzen

Opvallend is dat de prijzen van de vliegtickets nog niet door het dak schieten. Zo zien we in augustus nog volop beschikbaarheid van goedkope tickets naar zeer populaire luchthavens zoals Alicante, Faro en Malaga. Wie vanaf Amsterdam naar Alicante wil vliegen, die kan voor deze maand nog volop tickets vinden vanaf 54 euro op basis een enkele reis. Terugvliegen kan al vanaf 49 euro. Wie een vakantie in de Algarve wil vieren, die kan vanaf 54 euro heen vliegen vanaf Amsterdam. De terugvluchten beginnen op dit moment bij prijzen vanaf 67 euro. Mocht je op 2 september terug kunnen vliegen, dan zijn er nog tickets verkrijgbaar vanaf 59 euro.

← Minder vluchten Air Malta naar Amsterdam Zes nieuwe intercontinentale bestemmingen voor KLM →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam