Kroatië steeds populairder

Landen 20 sep 2010
Kroatië steeds populairder

Als vakantiebestemming wordt Kroatië steeds populairder. Ik hoor om me heen steeds meer mensen die dit prachtige land aan de Adriatische Zee ontdekken als bestemming voor de zomervakantie. Als ik ze vraag waarom ze voor Kroatië kiezen dan krijg ik vooral te horen dat ze de andere Europese bestemmingen die op een redelijk korte vliegafstand liggen inmiddels wel gezien hebben. Na jaren Spanje, Griekenland of Portugal willen ze een nieuwe prikkel. Het publiek dat dan voor Kroatië kiest lijkt weinig interesse te tonen voor een vakantie in een all-inclusive hotel in Turkije. Het is ook niet de prijs die ze naar Kroatië trekt. Hoewel het leven daar niet duur is kun je het geen budget-bestemming noemen.

Wat toeristen in Kroatië vooral aantrekt is de andere cultuur waar je mee te maken krijgt, de vriendelijke mensen en vooral de prachtige blauwe zee. Vandaar dat het land vooral in trek is bij mensen die een boot bezitten of op vakantie een boottocht willen maken. Zelf ben ik nog maar een keer in Kroatië geweest en dan ook slechts 1 dagje. De verhalen van mijn vrienden maken me echter wel nieuwsgierig, want iedereen die ik ken komt enthousiast terug van deze bestemming in de Balkan.

← Zwitserland duurste bestemming van Europa Daling aantal moorden in Zuid-Afrika →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam