Reistrends 2022 volgens Belvilla

Vakantie 05 jan 2022
Reistrends 2022 volgens Belvilla

Een nieuw jaar, een nieuw reisseizoen. Na twee moeilijke jaren vanwege de pandemie hoopt de hele reisbranche weer op een ‘normaal’ jaar, al blijft veel onzeker. Belvilla zet alvast de eerste trends op een rij.

Winter 2022
In januari en februari 2022 zijn er bijna dubbel zoveel boekingen als vorig jaar (+84%). De topbestemmingen zijn, vooralsnog, Oostenrijk (43%), Nederland (34%), en België (13%).

Voorjaar
In maart en april is Nederland voorlopig met stip de populairste bestemming bij de Nederlandse vakantieganger. Het totale aantal boekingen is op dit moment iets hoger dan in 2021 (+1%). Na Nederland (49%) zijn de populairste bestemmingen België (25%) en Oostenrijk (15%).

Lente
In de maanden mei en juni kiest men vooral voor vakantiehuizen in het binnenland (49%) en bestemmingen in de buurt zoals België (26%). Belvilla verwacht ook dat er nog boekingen naar andere landen zullen volgen, aangezien er in die periode voornamelijk veel koppels en vriendengroepen samen een huis boeken.

Zomer
Voor de zomervakantie zijn de boekingen voorlopig iets hoger dan in 2021 (+9%). Er wordt voor de maanden juli en augustus ook opvallend meer naar het buitenland geboekt. Zij het naar veel verschillende landen. Voorlopig zijn de populairste bestemmingen Nederland (27%), Frankrijk (17%), België (17%), Oostenrijk (15,5%) en Italië (7%).

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla, laat weten dat er nog een opvallende trend is: “Hoewel de boekingen er voor de komende zomer al positief uitzien, zien we een vreemde beweging. Het lijkt erop dat sommige mensen hun zomervakantie het liefst annuleren zodra er in de winter beperkingen zijn. Nochtans is het mogelijk om tot 15 dagen voor aankomst te annuleren zonder extra kosten. We zien vaak dat gasten in de zomer weer willen boeken, maar dat hun gewenste verblijf dan al geboekt is of dat ze een hogere prijs betalen. Nochtans laten de laatste twee zomers zien dat de coronamaatregelen dan vaak lijken mee te vallen, en dat er in de zomer op reisgebied veel mogelijk is. We raden mensen daarom aan om hun zomervakantie nog niet te annuleren in de winter op basis van maatregelen die dan gelden.”

← Bed and breakfast wint aan populariteit Last minute boekingen zorgen voor goede zomer →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam