Zwitserland duurste bestemming van Europa

Landen 28 okt 2010
Zwitserland duurste bestemming van Europa

Zwitserland is het land met de hoogste hotelkamerprijs in Europa. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld €138 voor een overnachting in het tweede kwartaal van 2010. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Zwitserland wordt als duurste land gevolgd door Rusland en Noorwegen. De gemiddelde hotelkamerprijs in Nederland steeg met 4% naar €106.

Na de sterke daling van Europese hotelprijzen in 2009, vertonen de prijzen in het tweede kwartaal van 2010 tekenen van stabilisatie. In tweederde van de Europese landen steeg de prijs zelfs licht. Hoteliers in Zwitserland verlaagden hun prijzen vorig jaar over het algemeen minder drastisch dan hun lotgenoten elders in Europa, waardoor het prijsniveau van Zwitserse hotels ondanks de economische crisis op peil bleef. De gemiddelde kamerprijs is er met 2% gestegen ten opzichte van 2009.

Oost-Europa voordelig

In Oost-Europa is een hotelovernachting aanzienlijk goedkoper dan in de rest van Europa. Hongarije heeft met €70 de laagste gemiddelde kamerprijs, gevolgd door Polen en Tsjechië. In Noorwegen steeg de hotelprijs met 11% het sterkst. Dat werd grotendeels veroorzaakt door de sterke positie van de Noorse kroon ten opzichte van de euro. IJsland kende de grootste prijsdaling. Het vliegverkeer van en naar IJsland werd lange tijd gehinderd door de aswolk, waardoor de gemiddelde hotelkamerprijs met zelfs 20% daalde.

← Nederlanders blijven op vakantie naar Mexico gaan ondanks drugsgeweld Kroatië steeds populairder →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Annet
    28 oktober 2010 om 18:22

    De hoogste hotelkamerprijs van Europa! Het heeft toch ook met de kwaliteit te maken van de hotels. Zwitserland kennende is de kwaliteit daar op hoog niveau. Dus een prijs vergelijking met dezelfde service lijkt me eerlijker.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam