Nederlanders reizen vaker in laagseizoen dan Belgen

Onderzoek 21 apr 2022
Nederlanders reizen vaker in laagseizoen dan Belgen

Ruim 80% van de Nederlandse vakantiegangers tussen de 25 en 40 jaar boekt tussen de 1 en 3 laagseizoen vakanties per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla, die de reisbehoefte in het voor-en naseizoen laagseizoen onderzocht van Belgen en Nederlanders.

Belvilla legde een uitgebreide vragenlijst voor aan 700 Belgische en Nederlandse vakantiegangers tussen de 25 en 40 jaar. Daarbij kwamen ook verschillen tussen Belgen en Nederlanders naar voren.

80% van de Nederlanders gaat 1 tot 3 keer per jaar weg, bij de Belgen is dat 71%. Minder dan 20% van de Nederlanders gaat nooit op vakantie in het laagseizoen, tegenover 29% van de Belgen.38% van de Nederlanders reist over het algemeen graag buiten Europa in het laagseizoen, bij de Belgen is dat 22%. Nederlanders gaan vaker op vakantie met een groep vrienden(66%) dan Belgen (49%).

De redenen om in het laagseizoen te reizen zijn voornamelijk lagere prijzen en minder drukte op de reisbestemming.

Sociale media
Social media blijken een belangrijke inspiratiebron voor vakanties. Met name Facebook en Instagram worden door zowel Belgen als Nederlanders veel gebruikt om inspiratie op te doen. “Zien reizen, doet reizen zo blijkt vaak”, aldus Hanita van der Meer, Director PR and Communications bij Belvilla by OYO. “En als anderen mooie foto’s delen van een vakantiebestemming op hun socials zet dit al snel aan tot het boeken van een soortgelijke reis.”

55% Nederlandse reizigers vermijdt sociale contacten in aanloop naar vliegreis →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam