Huurautotrends in 2023: een verdubbeling down under

Huurautotrends in 2023: een verdubbeling down under
Nederlandse toeristen huurden dit jaar 220 procent vaker een auto in Australië, in vergelijking met vorig jaar. Het goedkoopst waren autohuurders uit in Brazilië, met gemiddeld 25 euro per dag. Het duurste land om een auto te huren was IJsland met gemiddeld 116 euro per dag. Zo blijkt uit de jaardata van autoverhuurvergelijkingssite EasyTerra.
 
Na Australië, was de grootste groei van autohuurders in buurland Nieuw-Zeeland. Hier huurden Nederlanders 218 procent vaker een auto in vergelijking met vorig jaar. Op de derde plaats staat Zuid-Afrika. Hier zijn 74 procent meer auto’s gehuurd door Nederlandse toeristen.
Brazilië en Oost-Europa het goedkoopst
In Brazilië was het dit jaar het meest goedkoop om een auto te huren. Het kostte dit jaar gemiddeld 24,60 euro per dag om hier een auto te huren. Op de tweede plaats staat Servië met gemiddeld 25,13 euro per dag. En Bulgarije op de derde plaats met 26,01 euro per dag.
Noordelijke eilanden en Namibië het duurst
Het duurste land om dit jaar een auto te huren was IJsland. Hier betaalden Nederlandse toeristen gemiddeld 116,33 euro per dag. Bijna vijf keer duurder dan in Brazilië. Op de tweede plaats staan de Faeröer eilanden met gemiddeld 103,25 euro per dag. En op de derde plaats staat het Afrikaanse Namibië met 95,74 euro per dag.
“Al met al waren Nederlandse autohuurders dit jaar een stuk goedkoper uit in vergelijking met vorig jaar. Gemiddeld zijn de tarieven dit jaar met 15,7 procent gedaald. Dit is het eerste jaar dat de prijzen weer aan het dalen zijn, na de forse stijging tijdens en na de coronaperiode,” aldus Tjeerd Kramer, eigenaar en oprichter van EasyTerra.
Nederlanders huren voornamelijk kleinere auto’s
De meest gehuurde auto’s dit jaar, vallen in de categorie economy (30 procent). Denk hierbij aan auto’s zoals een Volkswagen Polo en een Seat Ibiza. Op de tweede plaats staan auto’s in de categorie compact (27 procent). Deze auto’s zijn een slag groter dan de economy klasse. Auto’s die in deze categorie vallen zijn: Volkswagen Golf en de Ford Focus.  Op de derde plaats staat de categorie mini (19 procent). Dit zijn de kleinste auto’s die verhuurd worden, zoals een Fiat Panda en een Hyundai I10. De luxe auto’s werden dit jaar maar door 3 procent van de Nederlandse autohuurders geboekt.
Spanje en Portugal meest populair
Top 5 bestemmingen waar dit jaar de meeste auto’s zijn gehuurd door Nederlandse toeristen:
1.    Alicante, Spanje
2.    Faro, Portugal
3.    Malaga, Spanje
4.    Mallorca, Spanje
5.    Ibiza, Spanje
Over EasyTerra
EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijkingswebsite voor huurauto’s. Op het platform worden huurauto-aanbieders wereldwijd met elkaar vergelijken. Er worden zowel prijzen als kenmerken van auto’s met elkaar vergeleken. Via het platform kunnen op ruim 24.000 locaties auto’s worden gehuurd verspreid over 151 landen. Jaarlijks worden via de site tienduizenden boekingen gedaan.
← Op vakantie in 2024: dit zijn de trends volgens TUI Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam